Staphyl. epidermis

Otázku položila: Anonymní uživatelka #129431 14.1.2014 19:20

Dobrý večer. Dnes jsem byla na gynekologii a zjistili mi v pochvě staphyl. epidermis. Doktorka mi o tom moc neřekla, je mi 13, tak většinu věci řikala spíš mé mamce.
Jak se budu léčit se dozvím až zajdu k mému Obvodnímu lékaři. Chtěla bych se vás tedy na pár věci zeptat:) Máte někdo s tímto zánětem zkušenosti? Jak jste se léčili? Byla léčba nepříjemná? Za jak dlouho jste se zánětu zbavili? Je možné, že bych to mohla mít z bazénu-každý týden chodím se školou plavat. Je to nějaké onemocnění, že kterého bych mohla mít nějaké následky? (neplodnosti apod. :D ) Má to nějaký vliv na menstruaci? Děkuju moc za všechny vaše odpovědi. Stačí mi když odpovíte jen na nějaké z nich co víte 100% Děkuji:)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahoj,
    Staphylococcus je bakterie, která způsobuje záněty i v krku a všude. Je součástí běžné mikroflory člověka (především na kůži)a při oslabené imunitě se může projevit právě záněty. Já třeba dva roky bojovala v krku a pak asi půl roku v uchu se Staphylococcus aureus. Bohužel se tomu člověk nevyhne. Chytit jsi to mohla klidně v bazénu. Tam se dá chytit věcí :-D Nelam si s tím hlavu. Mudr. ti nejspíš napíše glubule na zavádění do pochvy a nebo nějaká lokální antibiotika a tím se to přeléčí. Nemělo by to na tobě nechat žádné následky. Neplodnost způsobují záněty, ale opakované a silné. I když tak přemýšlím, tak Staphylococcus je na antibiotika rezistentní (odolný) takže to asi budou jiné léky. Nicméně léčba nepříjemná rozhodně nebude. Prostě buď budeš jíst léky nebo je zavádět do pochvy. Pokud bys měla problém se zaváděním, bude ti je zavádět lékař. (já takhel chodila když mi bylo asi 9 nebo 10 k mudr. bo jsem měla taky zánět). Jinak jestli můžu doporučit, dokud nepřeléčíš, zkus se vyhnout sladkému jídlu co nejvíc to jde. Obecně rod. Staphylococcus má rád cukry....tudíž čím víc sladkého budeš jíst, tím víc se ti budou množit, bo cukry jsou pro ně potrava. Menstruaci ti to možná ovlivní, ale snad ně nějak rapidně. Max ti to ty léky posunou, ale nemusí. To záleží na hodně věcech. Vůbec se tím netrap a hlavně ať se ti to brzo přeléčí. :-) Snad jsem ti aspoň trochu pomohla.

  • Ahoj, čeká Tě léčba antibiotiky...jak psala Envie. Proti těmto druhům bakterii je dobré, jako doplněk léčby, užívat lichořeřišnici (zadej si do googlu pro více informací). Omez příjem cukrů a to nejen kvůli stafylokokům, ale kvůli léčbě antibiotiky (u ATB se dost často objeví kvasinková infekce :-( ).

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 232 otázek, kterým se dostalo 271 617 odpovědí a 409 754 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist