Stále vidím budoucnost jen s bývalým přítelem

Otázku položila: Anonymní uživatelka #333892 30.7.2020 16:14

Hezký den, chtěla bych se vypovídat a zeptat, jestli jste to tak měla některá stejně. Já totiž doufám, že ano, ale že to přešlo...
Byla jsem s přítelem 6 let, byl to můj jediný a první přítel za celý život. Občas to skřípalo, ale znáte to, jste na něj tak nějak zvyklé a pokud jste konzervy jako já, odcházet nechcete. Rozešli jsme se před rokem a půl. Nejdřív to bylo hrozné, pak se to nějak ustálilo a dokázali jsme se stýkat jako "přátelé" a stále se vzájemně podporovat a svěřovat se. Měla jsem hrozný strach, že si nikoho jiného nenajdu, ale podařilo se a idkyž o trvalo ani ne měsíc, našla jsem si někoho jiného. To mě uklidnilo minimálně v tom, že na bývalém nejsem vyloženě závislá a dokážu se zamilovat i do někoho jiného. Jenže... ono to pořád není ono. Teď jsem se dala do řeči s jedním klučinou, ze začátku fajn, ale časem jsem začala vnímat, že to zas uplně neklape. Prostě, není to ten první. Funguje jinak a já se pořád snažím žít v tom, co jsem měla naučené s bývalým a všechno jiné je prostě.. divné? S bývalým oba víme, že se k sobě vrátit nemůžeme. Jsme ted lepší lidé, spolu jsme šíleli... jenže na druhou stranu mám v hlavě nás dva pořád zafixované jako pár. Romeo a Julie, Garfield a lasagne, Tom a Jerry... Prostě i přesto, že mě rozchod už přebolel a nedělá mi problém jít na rande s někým jiným mám chvíle, kdy začnu nekontrolovatelně brečet a je mi smutno nebo šílím, že to, co jsem měla vysněné už bude muset být s někým jiným a je mi z toho strašně úzko.

Vnímám ho asi jako kamaráda z dětství. Znali jsme se od 12 let a formovala se vedle něj má osobnost a tak, jak jsem se chovala k němu se chovám i k ostatním klukům, jenže ono to nefunguje a mě to děsí.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • stupidiack30.7.2020 19:22

    A on má o tebe taky zájem, taky by to chtěl zkusit znovu?
    Pokud ne, tak se budeš muset smířit s tím, že máš u něj zavřené dveře, překonat to a jít dál.
    Klidně si dej chvíli pauzu od mužských úplně a buď sama, nejhorší je vytloukat klín klínem (chlap chlapem).
    Nikdo není dokonalý a dva lidé logicky nejsou stejní, i kdyby by byli dvojčata.
    Tím chci říct, že se zaměřuješ na to, co sis spojovala s bývalým a nedokážeš docenit jiné věci, které ti může nabídnout nový partner.
    Hodně štěstí!

  • Ještě jsi jednoduše nepotkala muže, který by opravdu za to stál a zaujal Té natolik, že bys dovolila svému srdci plánovat budoucnost s ním 🙂 buď trpělivá, ten pravý se objeví.. každopádně bych nešla na rande hned s každým 🙂 čekala bych....

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 149 otázek, kterým se dostalo 271 330 odpovědí a 409 601 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist