Stačí v dnešní době jen Bc.?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #378796 30.1.2018 20:49

Ahoj holky, co myslíte, stačí k sehnání práce jen bc. titul anebo je to bez mgr. bez šance na nějakou normálně placenou práci? :-)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Tak hodně záleží na tom, v jakém oboru. Osobně bych řekla, ze usilovat o titul za každou cenu je blbost. Mělo by jít spíš o to vzdělání, které pak otevírá možnosti k uplatnění v určitém oboru. Nikde není napsáno, že i s titulem z VŠ nemůžeš skončit u pasu, když bude ten titul v oboru, o který není na trhu práce zájem.

  • Mam jen gympl. Snazila jsem se vystudovat vejsky ale urputne me to nebavilo.
    Nasla jsem sj praci a beru 40 000 hrubeho mesicne. Nemyslim si, ze je to o skole (ovsem nekde se bez titulu neobejdes, to zas musis vedet, co chces delat).
    Nedelej si titul jen proto, abys mela lepsi plat. Zamer se na to co te v zivote bavi a za tim si jdi. Jinak nebudes stastna. Chodit do prace s tim, ze se ti tam nechce a nenaplnuje te to, je to nejhorsi.

  • Manzel ma jen vyucni list a bere dle situace 40-55 hrubeho. Zalezi na tom v jakem oboru pracujes...

  • Stačí ti i ZŠ, pokud něco umíš.😉 Je to individuální. Co máš za obor? Na některé pozice magisterské prostě potřebuješ, jinde zase až tolik ne. Já mám Bc. a plat mám vyšší než ostatní co si udělali ještě Ing.
    Spíš si řekni co chceš vlastně dělat. Tím bych začala. Pak zhodnoť jestli je reálné se v daném oboru uplatnit s Bc. Mrkni na Jobs.cz a víš na čem jsi.

  • Tak přijde mi, že bc. už je dost podobné jako mít jen maturitu. Jak píši holky, práci můžeš sehnat tak i tak, ale samozřejmě čím vyšší vzdělání, tím větší možnosti uplatnění (větší výběr míst). Výše platuje jen třešnička na dortu (aspoň pro mě), taky je fajn, když Tě práce baví, nbeo Tě aspoň vyloženě neotravuje. Spíš se zkus přemluvit a ty dva roky už si někde dodělej. Já dělala dálkově při práci a jsem dost ráda, že je mám.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 240 otázek, kterým se dostalo 271 637 odpovědí a 409 763 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist