Srusty na pravé straně vajecniku

Otázku položila: Anonymní uživatelka #334680 29.6.2022 20:15

Dobrý dwn
Můžete mi poradit nebo utesit mě, že to není nic vážného?
Chodím téměř co dva měsíce na gyndu, mám pořád problémy s výtoky atd.
Ale už delší dobu vlastně mě bolí na pravé straně, jakoby slepak, tak si na to na gynde stěžují už po několikáté. Cca rok a nic až teď mi paní dr. řekla, že tam mám srusty. Co to znamená? To už nebudu moci mít děti? Někde jsem to četla, že je to neplodnost.
Dr. mi řekla, že se s tím dá normálně žít a nebo můžu jít na laparoskopii. Ale toho já se pod narkozu bojím. Co myslíte? Poboliva to vždy když se blíží ovulace nebo někdy i při MS. Ach jo.
Dr. mi vždy říkala, že to nic není, že to je po porodech ta bolest a pak jednou jsem šla k druhé dr., která měla za tu moji zaskok a ta ty srusty objevila. Jsem na ni tak naštvaná. Zanedbala péči?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Srůsty nikdo neovlivní, buď jsou nebo nejsou. Bohužel, je "vyrobilo" vaše tělo. Pokud jsou jen na jedné straně není to neplodnost ta by to byla v případě, že jsou na obou. Pokud chcete mít klid, což bych doporučila než mít stále bolesti, šla bych na operaci. Narkózy se bát nemusíte, dnešní lékařska věda je jinde než před 60lety. U nás v rodině už jsme byly všichni sourozenci s něčím na operaci a vždy to proběhlo v klidu a bez komplikací.

  • Ne, ani srůst nemusí znamenat neplodnost. Hlavně nelze s jistotou zdiagnostikovat pouze ultrazvukem. Byla bych v klidu. Chyba doktorky to není, srůsty, jak už bylo řečeno tvoří Vaše tělo a doktorka jim nemůže zabránit.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 197 otázek, kterým se dostalo 271 489 odpovědí a 409 679 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist