Sprchovani obden

Otázku položila: Anonymní uživatelka #511052 14.4.2023 17:57

Ahoj, mam dotaz, jelikoz nevim, kde jinde se na toto zeptat. Rodicum ted nedavno prisel nejaky sileny nedoplatek za vodu a rozhodli se, ze se pry doma musime vsichni sprchovat pouze obden. :( Pry minimalne nez budou nejaka silena vedra. Ja mela ale 3x po sobe trosku zhorsene vysledky cytologie na gynekologii a nechodim uz na prohlidku klasicky 1x za rok, ale pry pro jistotu abychom to hlidali tak 1x za pulroku. Mam proto trochu strach, jestli by to nemohlo nejak zhorsit, ze se nebudu sprchovat pravidelne kazdy den. Mamka mi rekla, abych se na to zeptala gynekologa, ale je mi to trapne… premyslela jsem jeste o vlhcenych ubrouscich na intimni hygienu.. nevim jestli je uplne spravne si ty intimni partie myt pouze obden… ale s rodici v tom bohuzel jinak nehnu..
Diky za rady

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • dzusinka17.4.2023 21:25

    Sprchování na výsledky cytologie nemá nejmenší vliv. Pokud se necítíš, umyj se vodou jen v rozkroku, to nikdo nepozná. Nemusíš k tomu chodit do sprchy. Intimní ubrousky určitě ne! Jsou v nich mýdla a parfémy. Ani jedno nepatří do rozkroku. Plus je to spousta vyhozených peněz a ekologické to taky moc není.

  • tak ono je to složité - jde o to, jak tu sprchu každý berete - rychlá sprcha 1x denně (namočit, zastavit vodu, namydlit,pustit vodu a opláchnout) je něco jiného než každodenní napařování ve sprše půl hodiny pod tekoucí vodou.
    na ubrousky na intimní partie bych zapomněla, to fakt není dobrá cesta. jak píší holky výše - umýt si přirození a konečník není problém nad vanou - dělá to tak spousta lidí po velké potřebě.
    další varianta je osprchovat se když nejsou doma.

  • Tak navrhni, že se budeš sprchovat denně, ale kratší dobu - vody vypotřebuješ stejně. Ten nedoplatek byl ale spíš způsobený únikem z prasklých trubek, brácha to tak měl. Nechte si to zkontrolovat.

  • pokud s nimi nehnes, tak alespoň namoc kousek ručníku vody (třeba u umyvadla) a jenom se tam pořádně utři.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 189 otázek, kterým se dostalo 271 444 odpovědí a 409 667 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist