Správný vývoj?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #92455 29.3.2013 9:51

Ahojte holky, jak poznám, zda se mé miminko správně vyvíjí, jestli pase koníčky tak jak má ve svých měsících? Nemám vůbec žádné srovnání a naše doktorka to vůbec nekontroluje, jedíné co dělá na prohlídkách, tak je změření hlavičky a vážení...nebo je to tak normální? Na internetu jsem našla videa cvičení vojtovy metody, kde jsou děti, kterým to naopak nejde tak jak má a já se teď bojím abychom nedopadli stejně :-(. Malý má teď tři měsíce, co už všechno vaše děti uměly? Nedávno jsem četla, že už ve dvou a půl měsíce se některá miminka přetáčejí na bříško a zpět a to u nás ani náhodou zatím nehrozí :-(, hlavičku na chviličku zvedne, ale ručičky má stále v pěst. Také bych se chtěla zeptat, jak často jste mimča dávali na bříško a na jak dlouho? Nechci něco zanedbat nebo dělat špatně :-(

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • ahoj,každé mimčo je individuální .Ve 3 měsících tam i zpět???to bylo nějaké zázračné dítě né?to opravdu čtu poprvé.My jsme se začali obrat někdy až v 5 měsíci a před 6tý jsme lezli za 14 dní stáli.
    Nuže náš syn před dosáhnutím 2 měsíců umněl perfektně pást koničky,ale já dávala spinkat na bříško.
    Min. hodinu denně by mněl kojenec strávit denně na bříšku podle neurologa.Takže klidně můžeš imitovat hračkymi a pod.Nedělej si nic z toho jestli dává ručičky v pěst nebo ne.Řiď se prckem.Hlavně do ničeho nenutit.

  • http://www.babyonline.cz/dite-1-rok
    můžeš se mrknout třeba sem. Ale jakákoliv informace, kdekoliv je jen orientační. Každé dítě má jiné tempo vývinu a nejde porovnávat s jinými nebo tabulkami

  • ve 2,5 měsících se mimčo z bříška na záda nepřetáčí, ale je to dáno jeho nestabilitou. přetáčet z bříška na záda se začne když brzo, tak v 5ti měsících.
    jinak u nás Dr při kontrole chce mimčo položit na podložku na bříško a sleduje, jak se pohybuje, pase koníky, poptá se co doma dělá a co ne. ale každé mimčo je jiné a některé dělá věci dříve, jiné později. v těch 3 měsících by mělo pást koníčky v pohodě. dávej ho čatso na bříško, at si trénuje svaly.

  • petulinkaa1329.3.2013 13:52

    jak píšou holky,kazde mimčo je jine,taky mam voje prvni mimco a spis koukam,co uz umi tak brzy :-D ve 4 tydnech se mi nam dokazala ve vanicce ze zad pretocit na bok,protoze se zakoukala nad skrin az se přetočila,hlavicku zveda od 2 tydnu a ted v 5 tydnech uz krasne :-) kazdopadne kdyz chci neco vedet,ptam se mamky,ale je to vsechno individualni,napr ja v 9 mesicu mela 12 zubu,jeden bracha z dvojcat se mamine v 5 mesicich stoupal v postylce na nohy,takze tohle bych brala hodne s rezervou :-D:-)

  • Ještě soplním, v nějaké chytré brožurce z porodnice jsem četla, že děti v 8 měsících spojují slova do vět:-D. Zasmály jsme se tomu i s děckařkou a jednoznačně doporučila vyhodit knížky o vývoji dětí, přestat kupovat Betynku, a řídit se vlastním rozumem a pocity;-)

  • můj syn se poprvé otočil sám když měl 6 měsíců a týden, od třech a půl měsíce jsme chodili na cvičení a plavání pro mimina ale nijak to jeho lenost neovlivnilo, lezl po 4 do 14 měsíců než začal chodit a teď mu je 20 měsíců a vůbec to na něm není poznat :) běhá a je hodně aktivní. Zkus si najít nějakou aktivitu kde se můžete potkávat se miminama stejně starýma, oni se toho nejvíc naučí od sebe navzájem.

  • kup si knížku od paní Kiedroňové Něžná náruč rodičů (o manipulaci s miminkem), příp. tu druhou Rozvíjej se děťátko (psychomotorický vývoj-co má kdy umět a dělat) a bude ti vše jasné. Nové jsou docela drahé, ale často se dá sehnat po internet. bazarech (na mimibazaru, sbazaru, modrem konikovi apod.). Jsou to dobré knížky. Mám obě. Paní Kiedroňová radí, aby měsíční miminko bylo za celý den na břiše už hodinu v součtu. a pokud možno na pevné podložce (třeba na dece na stole) ne na měkké matraci gauče nebo postele. Dát ho na bříško na ruce v pozici tygříka při odříhnutí, na bříško na tu podložku apod. Paní Kiedroňovou často zvou i do Sama doma na ČT1.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 212 otázek, kterým se dostalo 271 561 odpovědí a 409 738 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist