Sporťák nebo golfky

Otázku položila: Anonymní uživatelka #297127 28.2.2019 0:19

Ahoj maminky,
potřebuji radu ohledně výběru kočárku. Máme sporťák Anex sport a přijde mi hodně veliký a nepraktický. Jaké máte zkušenosti s golfkami? Je lepší jezdit se sporťákem, nebo s golfkami? Všechny golfky mají hodně malá kolečka co jsem koukala a většinou nejde nastavit rukojeť. To je za mě minus, ale zase jsou skladné a lehké.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • petulinkaa1328.2.2019 9:34

    Mám golfky ale ne ty klasické, mam se všemi koly stejnými, rukojeť spojena a skládají se na placku jako sporťák, ale jsou lehčí a praktičtější, takže záleží na co by si je využila U prvni dcery jsem je používala asi půl roku od 14-20 měsíců (potom už jsme žádný kočár nepoužívali, jsem spíš zastánce ať dite chodí než ho vozit do 3 let) teď u druhe dcery mam 3kombinaci kocar, sporťák je v aute, ale až sklidim druhy kocar co mám u baráku, po vesnici tak budu používat ten sporťák i kvůli terénu a do auta dám ty goflky kdyby byly potřeba někdy někam třeba, ať tam jsou. Nechtěla jsem osobně ty klasik deštníkove golfky.

  • terryk28.2.2019 6:07

    Golfky jsou na delší a častější používání fakt zoufalost, aspoň takové ty klasické, skladné, lehké s malými kolečky. Je to opravdu jen na kratší přesuny a ještě po chodníku. Takže záleží, jak moc času dítě v kočáru tráví, zda tam spí, kudy jezdíte a jak dlouho. Myslím, že golfky jsou super tip na cesty k moři, pac se hezky složí do letadla, nebo jako nouzovka na přesun staršího dítěte například k lékaři, když je mu zle. Ale jinak jsou spíš ku zlosti.

  • zvažovala jsem golfky nebo lehčí sporták a vyhrál lehčí sporták.
    golfky-vadí mi že je nutné je řídit dvěma rukama (nemají spojenou rukojet), menší stabilita, pokud tam člověk dá např tašku s náhradním oblečením, pitím a plenama, nulový prostor k odkládání, malá kolečka, v základním provedení nemají golfky polohovací záda, natož nohy
    nakonec u mně vyhrál sporták Chicco simplicity, který splnoval vše, co jsem chtěla - spojená rukotej, skladnost, odkládací prostor, polohování zad až do roviny, spojená brzda pro obě zadní kola, stabilita, polohování rukojeti, lehký - i s dítětem sem zvládala vynést po 3 schodech do MHD.
    takže bych spíš koukala po lehkém a skladném sportáku, než po klasických golfkách.

  • Zanthia128.2.2019 7:46

    Já mám oboje a používám každé v jiné situaci. Na delší procházky přírodou apod. jednoznačně sporťák. Ale když když jedu s malou vlakem do města, plno přestupů v MHD, někam do špatně přístupného místa, někam kde je to samé pevné schodiště nebo někam, kde nevím jak je to s možností bezpečně zaparkovat kočár, tak se mi golfky strašně hodí, protože je snadno unesu v jedné ruce a prcka můžu vést do schodů za ruku, nebo je vynesu i s dítětem, sporťák bych i s ní bez pomoci do dlouhých schodů nevynesla a ne vždy jde kolem někdo, kdo může pomoci. Zvlášť když mi třeba není dobře nebo kdybych byla těhotná. Koupili jsme nejlehčí golfky na trhu, nejsou to klasické "hole", mají spojenou rukojeť, takže se lépe vozí, po složení samy stojí, a samy neváží ani 4 kg, takže fakt lehoučké. Nebo je přihodíme do auta, když jedeme někam, kde nevíme jestli budeme kočár potřebovat nebo když se nám velký kočár nevejde. Golfky se vejdou vždycky.
    Do terénu opravdu nejsou, ale v případě potřeby jsem s nimi zvládla i udusanou štěrkovou cestu a dokonce i kousek kamenité. A v nejhorším se snadno vezmou do ruky, ty naše mají taková skoro držátka po stranách, takže ve dvou jsme s tím seběhli i horskou stezku plnou balvanů.
    Ale mají naprosto minimální nákladní prostor, takže k nim si beru batoh. Prostě když chci být co nejvíc mobilní. A samozřejmě jen pro již chodící dítě. Taky jako jistota, když se jde na procházku s dítětem, které již šlape po svých, ale rychleji se unaví.

  • To jsou opravdu velice krásné oblečky a i ta placka se mi líbí. Můžu se tě zeptat, kde sis ji nechávala vyrobit? Já jsem nedávno hledala nějakou firmu, která se tímto zabývá a našla jsem zatím jen https://www.udelejsiplacku.cz/ , ale ráda bych měla více možností a variant na výběr :-) děkuji

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 231 otázek, kterým se dostalo 271 616 odpovědí a 409 753 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist