Spořící účet

Otázku položila: Anonymní uživatelka #380628 6.5.2022 15:08

Ahoj holky, moc se tady v těch věcech nevyznám a ráda bych se poradila. S přítelem bychom si chtěli založit nějaký společný účet, kde bychom spořili penízky do budoucna. Akorát se v tom tak nějak ztrácím, nevyznám. Co třeba máte vy, co je výhodné atd.? Každý bychom měsíčně dávali tak do 5 tis. Moc děkuji za každou radu.

Pěkný víkend všem. :-)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • XB-16.5.2022 16:43

    Měla jsem teď dobrou zkušenost, objednat se nezávazně online k bankovnímu poradci. Člověk má vyhrazený konkrétní čas, vyptá se, bankéř zjistí parametry a má po ruce odpovědi. Takhle si obejít pár bank a nakonec vybrat to nejlepší.
    On ten finanční svět se poměrně rychle vyvíjí, ještě před pár lety byly spořící účty nejlepší řešení, teď najednou se vrací na výsluní termínované vklady (ale to už je něco jiného, tam zkrátka třeba na rok uložíte větší sumu peněz a nesmíte na ně sáhnout) a asi s nejrychlejším ziskem jsou investice, ale na to já osobně nemám buňky.
    Určitě je dobré odkládat si peníze stranou, ale nějak to rozložit: penzijní spoření / stavebko + ten spořící účet, kde můžete ze dne na den peníze vybrat.

  • interstellar6.5.2022 19:59

    Tady jsou úroky a podmínky spořicích účtů. https://www.usetreno.cz/sporici-ucty/

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 189 otázek, kterým se dostalo 271 442 odpovědí a 409 664 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist