Spermiogram a přirozené početí

Otázku položila: Anonymní uživatelka #391061 20.4.2018 10:14

Ahoj ženy,
manžel byl na spermiogramu - objem 4ml, 10 milionů na ml, progresivní pohyb 30%, neprogresivní 20%, imobilní 50%, patologie hlavičky 82%, krčku 2%, normální 16%.. doktor mu řekl, že je to tak 50 na 50, máme zkoušet, bude to dýl trvat.. včera ale moje gynekoložka na tento SPG řekla, že to nevidí na spontánní početí, že se spermie ani nedostanou tam, kam mají, na umělko prý dobrý. U mě viděla na UTZ dost vajíček v různých stádiích zrání a proběhlou ovulaci, takže prý problém s početím není na mojí straně.. Snažíme se přesně rok. Manželovi jsem ani neřekla vše, co mi Dr řekla.. Holky, jak jste na tom byly vy? Co říkáte na ty hodnoty SPG? Já jsem docela přešlá, fakt nevím, jestli zkoušet a dávat tomu ještě čas nebo jít do umělého.. Děkuji.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Petrakim20.4.2018 13:49

    No doktoři ti zapomněli říct,též tvůj partner ma 3 mil. Progresivnich a ze ta morfologie se dělá jen ze vzorku pár stovek,coz vůbec neříká,jestli v těch 3 miliónech je skutečně tolik morfologicky vadných.takže se neboj,ze by partner měl zásadní problém.spíše jsou problémy i ženy.sice máme vajíčka,ovulaci.... ale měsíčně uvolníme pouze jedno většinou a jeho vnitrni chyby nikdo nezkouma.proto početí je malý zázrak.plno oplodnenych vajíček zanikne už ve vejcovodu a nikdo na to nepřijde.ani utz,ani ty,ani doktor,ani tehotensky test ci test z krve.lidské vajíčko pri deleni vykazuje hodně velkou míru chybovosti,kterou dosud zkoumali jen v britanii a je az s podivem,jak je příroda vybirava v tom,co nechá přežít.proto početí trvá.

  • asi bych tomu dala čas... než hned jít na umělé... co si budeme povídat....proč by vás doktorka neposlala na umělé, když je ji z toho dobře... nedělám si už žádné iluze, jak to dnes funguje.... zkusila bych nějakou podporu pro muže.... ale záleží, jak moc vás tlačí čas, raději otěhotnět přirozenou cestou...

  • Muj bral fertilan a fertilman a otehotnela jsem vic jak po roce

  • Ráda bych ti pomohla, ale my máme v hodnocení spermiogramu jiné názvy než ty tady popisuješ... a to objem, celkový počet, motilní, nemotilní, patologie, liquifikace, vzhled, pH...a nález - jako jestli je to normospermie, oligo...atd. toto hodnocení tam nikde nemáte?

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 189 otázek, kterým se dostalo 271 442 odpovědí a 409 665 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist