Spermiogram

Otázku položila: Kristynad 17.3.2019 22:28

Ahoj holky..mám dotaz ohledně spermiogramu.Muž se ch na něj chystá a oznámil mi,že nesmíme mít před tím 4 dny žádný sex.Je to nutný?Mám zrovna před ovu.
Děkuji za radu a pěkný večer přeji všem.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • sono217.3.2019 22:51

    Jasné. Aby bolo všetko optimálne, spermie dozreli nato treba optimálny čas. Plus keď niečo riešite, jeden mesiac sa musíte obetovať.
    Výsledky môžu byť skreslene, pomalé, nižší počet, atd a pritom môže byť všetko v norme. Zbytočne tam chlap pôjde, keď budete potom z výsledkov sklamaní a bude musieť spg aj tak opakovať, lebo budete vedieť, že ste niečo nedodržali

  • My jsme měli mít půst tři dny. A nutné to je, bohužel, jinak by byl spermiogram neprukazný.

  • Já bych ten půst neporušovala. Jestli teď nechceš vynechat plodné dny, tak se zkuste přeobjednat na termín, kdy budeš buď před MS nebo hned po MS. Zkrátka odhadnout dobu, kdy nebude ovulace. Manžel byl na spermiogramu v Gestu a stačilo se objednat ani ne týden dopředu.

  • 2-3 dny to chce určitě...

  • Jak píšou holky výše, půst je důležitý. Když šel partner na spermio byli jsme na tom stejně, nechtěla jsem nic promarnit, a tak jsem se raději ptala, ale musel být půst, aby byly výsledky průkazné. Neboj, 2 měsíce není žádná doba. Já jsem vždy byla taky takhle vystresovaná. Snažíme se o miminko fakt hrozně dlouho, není problém ani na jedný straně, oba s partnerem jsme zdraví a stejně to nejde. Vždy jsem obulela, že jsme třeba promarnili měsíc, teď už si pobrečím jen když MS dorazí. Je to těžký, ale věř, že v tom nejsi sama a že je nás tady opravdu velký množství, kterým to nejde. Dva měsíce utečou jako voda a doktoři případně zjistí, kde je problém a co se s tím dá dělat ;)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 205 otázek, kterým se dostalo 271 516 odpovědí a 409 718 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist