Špatný spánek u dítěte

Otázku položila: Marcy89 17.10.2019 20:00

Dobrý den, malá 18 měsíců má problém se spánkem. Již cca 3 měsíce se mi v noci pravidelně budí kolem jedné hodiny a vydrží vzhůru i třeba 2-3 hodinky, někdy si jen brouka v postýlce, někdy pláče a vyžaduje mléko. Dnes jsem byla u doktorky na 18 měsíční a docela mě vystrašila, že tohle se musí řešit, že by se v noci již neměla budit vůbec a že to může souviset s hyperaktivitou. Malá chodí spát kolem 8 a vstává kolem sedmé s tím, že tam má obvykle tu svou noční pauzičku. Přes den spinká kolem hodinky po obědě, jinak vůbec... Máte někdo podobnou zkušenost? Jak jste nespavost řešili? Budu ráda za jakékoliv tipy.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Moje slecna taky mela obdobi, kdy se pravidelně v noci budila a byla vzhuru klidně 2hodky. Prisuzovala jsem to zubum. Casem to preslo a zase pekne spinkala celou noc. Myslim, ze vas doktorka zbytečně plaší.

  • terryk18.10.2019 7:09

    A co děláš ty dvě tři hodiny, když je vzhůru? Napadlo mě, jestli třeba není něco, co by ji od toho dalšího spánku odrazovalo nebo ji ho komplikovalo. Vím, že někteří rodiče si například s dítětem hrají, když nechce v noci spát, a to mi z hlediska biorytmu i spánku přijde úplně špatně.

  • Nerostou jí zuby, nebo nemůže ji nebo bolet?

    Mně teď malá vstávala každou noc a je z toho oboustranný zánět středního ucha. Přitom si uši ani nechytala, ani některé noci neplakal, prostě jsme si od 1 do 2.15 hrály.

  • dancewomen17.10.2019 20:22

    Já mám obě děti nespavce,malý 4 roky a malá 2 roky,malému mu ve 2 letech diagnostikovali na neurologii hyperaktivitu,malá je kliďas a budí se úplně stejně,malý do 3 let i 4x za noc,malá teď ve 2 letech taky 2-4x za noc.Dávám dětský čaj s meduňkou,vyzkoušeli jsme homeopatii,od 3 let u malého i dětský hypnox sirup,ale bez velkých úspěchů,období,kdy vydržely v noci i hodiny vzhůru,měly taky,ale přešlo to.

  • Možná tě uklidním. Náš syn se narodil o měsíc dřív. Akutní císař - odloučení placenty. Samozřejmě jsme docházeli na neurologii. Byl hrozně rychlí ve všem v porovnání s dcerou. V 10,5 měsících už chodil. Aktuálně má 2roky a 4 měsíce a je to s ním čím dál horší. Vstává v 5-6 ráno... Od ty doby,, jede,, odpoledne už nechodí spát. Celý den v pohybu. Je hrozný nervák jak není po jeho. Já třeba když mu něco zákazu tak je schopný po mě hodit věc, kousnout mě a podobně. Snažila jsem se na něj po dobrém, po zlém.. Výsledek žádný... No večer ho dávám spát okolo 20 hod kdy je výsledkem řev, protože nechce. Myslím že by nebyl pro něj problém jet 20hodin v kuse. V noci se taky budí a volá že nechce háji a podobně. Mluvili jsme o tom s dr a jsme odeslání na neurologii. A já už su z něj na prášky protože vážně nevím jak na něj. Buď ráda že je dr tak pečlivá, treba to bude jen nějaké období...

  • mě teda ještě ve 2 a půl letech nespí kluk celou noc, ani první..ten prospal celou noc až tak ve 3 a půl. A hyperaktivní se mi tedy nezdá :-)

  • JanaK2019.11.2023 15:28

    Dobrý den, máme podobnou zkušenost s naším malým, který měl problémy se spánkem v 18 měsících. Také se často během noci budil a měl potíže znovu usnout. Naším řešením bylo pořízení rolet den a noc v systému KOMPLET, které jsem objednala na internetových stránkách https://www.zebra-shop.cz/rolety-den-a-noc-komplet/. Tyhle rolety nám pomohly vytvořit ve dne i v noci dokonalé tmavé prostředí, a to výrazně zlepšilo kvalitu spánku našeho malého. Přeji vám ať najdete to správné řešení pro vás.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 189 otázek, kterým se dostalo 271 442 odpovědí a 409 665 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist