Špatný spánek 5m miminka

Otázku položila: Anonymní uživatelka #303362 23.3.2016 0:18

Dobry den. Mam 5 a pul měsíční dceru. Do ted spala, ze se budila na 1 krmeni v noci a to mezi 2-4h. Dalsi az v 8h. Jsme na UM-Sunar Complex. Pred tydnem chytla rymu a tim začalo i špatné spinkani. Rymu uz dva dny nemame. Ale dcera se stale od 8h co ji uložím budi co pul hodiny. Dam dudlik a spi. Za pul hodiny knika dam caj a dudlik a spi. A takhle fuurt dokola. Tyden ma kasi na noc od Sunarky. Takze uz opravdu "padam na hubu". Koukali jsme do pusinky a mozna se klibe zoubek. Mazeme Calgelem. Co mam delat prosim ?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • terryk23.3.2016 7:22

    Nechci malovat čerta na zeď, ale zní to jako náš příběh s tím rozdílem, že malej byl kojenej a budil se co dvě hoďky. Trvalo to deset měsíců, nezabíralo nic. Respektive potom až omezení kojení a větší pohyb přes den, tedy když začal chodit. Ale spáč z něj stejně není. Některý dětska jsou prostě teroristi:-) přeji pevné nervy a třeba u vás je to jen přechodná fáze. Můžou ji trápit zoubky nebo prostě došla do stádia, kdy se mění spánek, dítě víc ve dne vnímá a v noci ty informace zpracovává. A tak se mu hůř spí.

  • dancewomen23.3.2016 3:41

    My tohle měli u nemoci a teď to vypadá na zoubky,taky máme 5 a půl měsíce:-(

  • Urtica23.3.2016 9:57

    Nemusí se jednat o zoubky, i když se jim to často připisuje.
    Moje zkušenost i zkušenost maminek z okolí (a naší dětské doktory) je ta, že děti kolem půl roku věku se stávají vnímavější a i těm, které do té doby spali pěkně (nebyl náš případ), se to v této době může hezky otočit. Naše dr. tvrdí, že je to opravdu typické a je to často tím, že už si víc uvědomují a chtějí u sebe maminku - taková počínající separační úzkost.
    Nic moc s tím nenaděláš, nezbývá než vydržet a doufat :-) (my doufáme už 13. měsíc, :-D)!

  • zrzka00723.3.2016 10:45

    Dcera měla v tom věku co uvádíte to samé (teď jí bude 9 měsíců), také jsem si myslela, že to jsou zoubky ale nebyly-doteď žádný nemá. Tohle buzení jí vydrželo cca 2 měsíce a pak jako když utne a opět spinká celou noc. Také je na UM a večer dostává kaši. Nezbývá bohužel nic jiného než vydržet, takže posílám hodně sil.

  • whooro23.3.2016 11:28

    To se obcas takhle vyvrbi. My jsme se dockali spanku az po roce, i tak se ale 2x budi. Casem se prizpusobis a nebudes tak vyrizena :D

    Spis bych asi zrusila ten Calgel. Neni zrovna nejzdravejsi, davas diteti anestezii, existuji i bylinne masticky na zuby. Ale pokud neni vyslovene videt prorezavajici se zub, Calgel bych nemazala.. taky jsme ho doma meli, ale pouzila jsem ho asi 2x, kdyz bylo nejhur.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 216 otázek, kterým se dostalo 271 564 odpovědí a 409 748 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist