Špatný spánek

Otázku položila: Anonymní uživatelka #438447 7.1.2022 7:03

Krásné ráno, dámy,

poslední dobou řeším špatný spánek. Vždy jsem měla problém s usínáním, takže na to jsem zvyklá. Jenže teď se pravidelně budím každou noc, někdy i několikrát, mnohokrát de vzbudím, protože potřebuju čůrat nebo mě vzbudí bolesti břicha – průjem.

Ráno, když se vzbudím, je mi špatně od žaludku, trvá to tak hodinu, a pak zbytek dne už dobrý. To by asi mohlo být tím špatným spánkem, hádám, že tělo není úplně odpočaté.

Měla jsem kolem Vánoc trochu stresovejsiho období, hodně práce, málo času. Teď už víceméně vše mám a ve stresu nejsem. Ale že by se tělo ještě úplně nevzpamatovalo?

Budu ráda za jakékoliv rady, co brát na dobrý spánek nebo co dělat, aby byl.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • macicekkajik7.1.2022 9:20

    Pár rad ti dám a zbytek určitě poradí ostatní holky.
    1. Jít spát hned, jak se ti chce jít spát a nepřetahovat únavu.
    2. Jít spát tak, aby jsi měla alespoň 7 až 8 hodin spánku, aby tělo bylo odpočaté.
    3. Pokud máš problém v noci, že tě budí čůrání, tak večer méně pij. Pij spíše přes den.
    4. Když usínáš, nejspíše neumíš vypnout mozek a neustále přemýšlíš nad vším, co se dělo nebo co máš za povinnosti. Na to je nejlepší, jak se říká počítat ovečky. Lehneš si na záda a v mysli si představíš třeba školní tabuli nebo pláž nebo třeba oblohu a začneš do kruhu myslí malovat čísla od 10 do 0. Nesmíš přetahovat a to číslo vždy smažeš a napíšeš další a smažeš - věř, že jsem nikdy nedošla až do 0. Mysl vypne, protože to vyhodnotí jako zbytečnou práci. A zhluboka dýchat.

    A pokud chceš přírodní preparát tak doporučuji buď kozlíkovi kapky nebo pastylky.

  • Mně s usínáním a lepším spánkem pomáhá jedině melathonin.

  • donalabuznice28.6.2022 22:45

    Taky jsem měla problémy se spánkem, a tak jsem se o toto téma začala více zajímat a na https://chytryspanek.cz/ našla pár věcí, které ke kvalitnímu spánku napomáhají. Rozhodně bych začala tím, že z pokoje odstraníš všechny rušivé elementy, koupila lepší matraci a tak podobně ;)

  • Laurisska30.7.2022 20:15

    Co druhým měsícem beru a co mi pomohlo, tak je tady ten bylinný doplněk https://www.topvet.cz/doplnky-stravy/bylinne-extrakty-tobolky/60996-sleepgreen

  • AlinkaValinka28.8.2022 23:25

    Ahoj, za mě je topvet vynikající shop. Mají bylinné produkty, směsy. Na spánek super :) Jinak mě osobně hodně pomohl ten jejich migreen na migrenu. Bolest hlavy už mě díky němu neomezuje.

  • Tamous28.12.2022 19:06

    Doporučuju si projít stránky galaxy.cz kde se člověk dozví o opravdu zajímavé možnosti, jak se zbavit problému s nespavostí.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 149 otázek, kterým se dostalo 271 330 odpovědí a 409 602 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist