Špatná pleť

Otázku položila: Anonymní uživatelka #48091 22.4.2012 21:31

Dobrý večer děvčata,
mám problém s mastným čelem, které se tak stává skvělou úrodou pro pupínky. Je to hrozné. Táhne mi na dvacet a stále si připadám jako puberťák. Není to sice nějak hrozné, ale stejně. Dělají se mi tedy hodně na mastném čele a sem tam i nějaký po tvářích. Nemáte nějaké tipy na mastičky, gely, vodičky, cokoliv? Už s tím bojuju delší dobu a vážně si nevím rady.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Akné je hodně záležitost čištění pleti ale nejvíc ze všeho stavu organismu (vnitřku těla) jako takového a hlavně hormonální záležitost. Takže pleť důkladně čistit večer před spaním, i kdybys nebyla nalíčená, provádět očistu těla zevnitř (zdravá strava, pít hodně a pít třeba šťávu z aloe) a hlavně si nějak (asi přírodně) zkusit srovnat hormonální hladinu v těle. Já mám akné i ve třiceti, bohužel, a vím, že s hormony jsem na tom špatně.

  • ahojky, já měla problém s akné snad neustále, vyzkoušela jsem všechno možné. S tou stravou a hormony je to asi taky pravda. Ale každý to má jinak. Pak jsem vyzkoušela speciální řadu na akné od DERMACOLU a pomohlo to. už asi půl roku je moje pleť v pohodě.občas se sice vyskytne pupínek, ale to je asi normální. myslím, že zkusit to můžeš. Pleť není vůbec mastná a je vyrovnaná. A pokud používáš make-up, mají tam taky speciální výrobky. koukni na net. A přeji hodně úspěchů.

  • Jestli máš pocit, že se ti to zhoršuje, tak bych zašla na kožní, ať ti zkusí říct co s tím. Jak píše slečna o té speciální řadě od Dermacolu, tak já s ní nemám dobré zkušenosti, ještě více se mi to zhoršilo. Zkus pleť hodně hydratovat, aby se přestala mastit, protože když je pleť dehydratovaná, tak se mastí, takže je to takový začarovaný kruh... Hodně holek si chválí Biodermu, já, ač mám smíšenou pleť používám tu růžovou řadu na citlivou pleť a pupínky pomalu, ale jistě mizí. Obecně se spíše doporučuje lékárenská kosmetika, která je spíše dražší, ale většinou i pomáhá. Zkus si vyškemrat vzorečky z lékárny, ať nevyhazuješ peníze za něco, co nakonec nevyužiješ, protože ti to nebude sedět...

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 231 otázek, kterým se dostalo 271 613 odpovědí a 409 753 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist