Spánková paralýza?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #396530 27.1.2019 11:21

Zdravím. Chtěla bych se s vámi podělit o jeden můj...no vlastně to asi ani sen nebyl, vůbec nevím, ale bylo to dosti zvláštní. Stalo se to asi někdy v létě nebo na konci léta 2018 (ano, už je to celkem doba). Pro začátek chci říct, že jsem věřící člověk, věřím v Boha. Jednou jsem se tak večer v posteli modlila (už si tedy přesně nepamatuji za co). Jakmile jsem skončila a už jsem byla připravená usnout, pocítila jsem takový pocit, jako kdyby na mě něco působilo strašnou silou, vůbec jsem se nemohla pohnout, myslím, že jsem ležela na zádech, ale u toho si taky nejsem úplně jistá. Byla jsem jako kdyby úplně "zaražená" v posteli, nemohla jsem se hýbat, nemohla jsem změnit polohu ležení...Taky si pamatuju, že jsem v tu chvíli vlastně viděla jako kdyby sytě žlutou zář a uprostřed černý stín, černý obrys postavy, připomínalo mi to Ježíše. Měla jsem ale zavřené oči, takže myslím, že jsem to neviděla jakoby doopravdy. Akorát mě vrtá hlavou to, proč by se Ježíš prezentoval jako ČERNÝ stín, myslela jsem, že by byl vždy zářivě BÍLÝ. Mimochodem celé to trvalo jen chvilku, a vůbec jsem nepociťovala žádný strach, jen ta síla co mi zabraňovala se pohnout byla nepříjemná.
Co to podle vás mohlo být? Spánková paralýza, jen výtvor mého mozku nebo opravdu něco nadpozemského? Co myslíte?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Pri spánkovej paralýze sa človek dostáva do stavu medzi snom a bdením - telom nemôže pohnúť vlastnou vôľou (počas spánku mozog vypne funkciu pohybu aby si sa nehýbala podľa toho čo sa ti sníva) a to pociťuješ ako tlak, najmä na hrudníku kvôli snahe sa nadýchnuť (v spánku je dýchanie plytšie). K tomu sú bežné aj halucinácie, mozog napol vníma okolie cez polootvorené oči, ale zároveň stále spí... Je to veľmi nepríjemné, ale bohužiaľ pomôže sa len celkom zobudiť. S bohom ani mimozemšťanmi (ako niektorí tvrdia) to nič nemá ;-)

  • Také jsem věřící , ale tohle je zvláštní . Stalo se to ještě někdy jindy ?

  • Francy27.1.2019 12:24

    Já jsem ateistka a něco podobného se mi občas stává, ale pouze v nohách, jakoby nemůžu se pohnout a mám je hrozně těžké. Co to je, to nevím, ale moc příjemné mi to nebylo.

  • Jitakai27.1.2019 21:46

    Az se ti to priste stane zacni myslet a nejlepe volat jmeno Jezis, protoze nepritel nema nad Kristem zadnou moc. Nedomnivam se, ze by se ti daval Jezis poznat timhle zpusobem. Spankova paralyza souvisi naopak s pusobenim zleho.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 207 otázek, kterým se dostalo 271 537 odpovědí a 409 724 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist