Spaní dítěte

Otázku položila: dancewomen 14.12.2016 12:58

Tak holky jdu si opět pro rady:-) Malý 14 měsíců spí už asi 4 měsíce sám a celou dobu se dost budí. Vypadá to asi na separační úzkost, jelikož Nás potřebuje i při usínání držet za ruku a když odcházíme a má hlídání, strašně křičí, což ani jedno dřív nedělal. Problém je s tím spaním, do 12 spí jakštakš, ale pak to začne, budí se co hodinu nebo půl hodinu až do rána:-( Do postele ho brát nechci, navíc na ni není naučený a nedokáže tam ani usnout a vracet ho s postýlkou zpět do ložnice se mi taky moc nechce, jelikož to vypadá, že čekáme druhé. Měl to někdo podobně? Nějaké rady, co s tím? Díky moc!!!

  • 14.12.2016 15:55:29 - full.avl změnila kategorie otázky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • u nás teda špatné spaní odstartovaly větší zoubky...stoličky a špičáky. jakmile byl poslední venku, byl klid. Takže to trvalo poměrně dlouho, v týdnu byla třeba jedna lepší moc, kdy se vzbudil jen jednou :-(
    Zkuste třeba homeopatika na zoubky nebo sirup Sedalia, homeopatický..někomu zabere, někomu ne. Já už jsem ho koupila jako poslední možnost, nakonec byl poslední zub rychlejší než jsme ho začali dávat :-)

  • U nas to chtelo cas.Meli jsme to dost podobne.Malej sel v roce do pokojiku a dost se budil,tehdy jeste na kojeni.Ale i s koncem kojeni buzeni neprestalo.Nekdy pomohl dudlik a jindy jsem tam prochodila pul noci,hladila ho i treba pul hodiny,ale jakmile jsem vstala,byl zase vzhuru.Pak jsem otehotnela a nocni vstavani a chozeni k nemu byl des.Musel zacit chodit manzel,ten na nej vic zabiral.Ale stejne se budil treba 4x za noc s tim,ze nekdy vydrzel byt vzhuru i dve hodky.Ted mu tahne na 2 roky, cca 2x tydne ma budici noci,jinak vydrzi spat do tech cca 5 hod kdy vstava.Zkouseli jsme toho dost a nic nezabralo.Podotykam,ze se budil i kdyz spal s nama v loznici a do pokojiku pak sel s tim,ze treba ho rusime.Ale nic se nezmenilo.

  • terryk14.12.2016 16:40

    Já bych hrozně ráda poradila, ale popravdě nevím, co. spíš te jen chci uklidnit, že u nás je to podobné. Malej od nejakejch čtyř měsíců neumí spát sám. Jak se v noci probudí, hledá ruku. Usíná tak, že mi zmoula ruku nebo na ni leží. Jinak prostě nezabere. Asi je to povahou, některé děti prostě potřebují cítit, že tam někdo s nima je, aby byly v klidu a usnuly. Náš malej je stejnej i přes den, všechno chce dělat s náma, žádný ja sám. Rád chodí za ruku, atd. Prostě mamanek.

  • U nás je to to samo. Od prvniho zubu. Ted je to primo peklo. Usne a za deset min vzhuru. Ac jsem nechtela ji ucit na spani s nama tak uz si ji bereme do postele,protoze jinak bychom se nevyspali. Ted ji lezou stolicky a masakr. Den co den spi s nama. Nekdy od 22, nekdy od 3,ale posledni 3 dny uz od vecerniho usinani. Nevim jakvporadit,sama nevím co s tim,sle snad te aspon uklidni,ze v tom nejste sami

  • Já mám malýho od čtyř měsíců v posteli. Dokonce párkrát usnul sám a od lustopadu loňskýho roku spí se mnou, z ničeho nic se budil co hodinu a usnul jedině u prsa. Manžel,je vedle v pokoji. Takže se tu roztahujeme. Naštěstí ted se už moc nebudí. Vím, že se tomu bráníš, ale vzít si ho do postele je jediná možnost, jak se vyspat :-( A co ještě zkusit dát vedle postele postýlku bez bočnic? Nebo na zuby jsou i homeopatika, případně homeopatika na uklidnění a klidný spánek. Mně ted poslední dobou usíná až o půl,desáté, ale pak vydrží třeba do tří, pak v pět a vstává po sedmé.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 256 otázek, kterým se dostalo 271 704 odpovědí a 409 825 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist