Spánek dítěte

Otázku položila: Bývalá uživatelka #177171 2.4.2020 9:42

Ahoj holky! Syn 7 měsíců krásně usinal a spal: kolem 19 hod sme šli do ložnice, nakojila sem ho, odříhl si, dala sem do postýlky a usnul, do 15 minut sem mohla jít pryč. V noci se vzbudil 2-3x na jídlo, ale hned usnul. Teď poslední týden trvá půl hodiny než to zalomí, do té doby si hraje nebo se plazí po postýlce a snaží se lézt za mnou. Když usne, tak někdy za půl hodiny, někdy za hodinku a půl se probudí a řve, někdy stačí dát dudlík a spí, jindy to je na 15 minut než usne..ale za noc se vzbudí klidně desetkrát, hází sebou, plazí se po postýlce, šplhá až ke mě na polštář (mám postýlku přiraženou k posteli), jediné co ho uklidní je prso, takže ho nakonec mám skoro celou noc u sebe, bo u toho usnu, ale i když je u mě, tak se budí a furt sebou hází doleva doprava, nohama kope, rukama šermuje..nic se u nás nezměnilo, tak nevím co to mohlo spustit..a zuby mu nerostou..napadá vás něco?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • kosicek2.4.2020 14:01

    Nevíš co to mohlo spustit? Právě ta vývojová fáze, kdy se začíná více pohybovat, ta tohle vše způsobuje, dítě si začíná podmaňovat svět a to mu nedá spát, musí to být fascinující objevovat svou nezávislost a v noci pak složité zpracovat všechny ty zážitky. Není co se divit, že najednou je o tolik těžší usnout a vklidu spát. Jsou asi 2 takové přístupy. Buď se budeš snažit zamezit, aby dítě mělo co nejmenší možnost pohybu, viz postýlka se špruclema, spací vak -později navlíkaný tak, že si ho dítě nebude moc sundat + samozřejmě rutinní rituály, které dítěti dají vědět, co následuje. Tak se dá získat tak cca rok, rok a půl v relativním klidu, než dítě zdolá i nesundatelný vak, či překoná postýlku i s tím vakem, zanedlouho pak přichází období, kdy se dítětem dá nějak domluvit. Ovšem děti, které nejsou na toto zvyklé, to fakt nebudou chtít přijmout a k tomu přecvaknutí se na toto, se často používá nechvalně známá Eastvillova metoda.......A nebo se smíříš se situací, že buď budeš uspávat hrozně dlouho nebo dítě necháš tak dlouho, dokud neodpadne samo, či rovnou neodpadnete spolu. A samozřejmě budeš často oporou dítěti v noci, protože prso mu dává pocit jistoty a dokáže ho nejlépe sklidnit a znovu uspat. S každým dítětem ti může vyhovovat trochu něco jiného, s každým dítětem jseš v jiné situaci. Já mám několik děti, takže přesně vím, o čem píšeš, nikdy jsem si to nezorganizovala úplně stejně.... Pak se do toho opravdu vloží právě ty zuby, hlavně ty zadní, ty trápí dost, případně občas nějaká nemoc....to je další věc....Ale věř, že nic z toho netrvá věčně a dítě s takovýma trápeníma hrozně rychle vyroste a nebude tě potřebovat, tak se to snaž vychutnávat, i když se to tohle období zdá nelehké, kolem 2-3.tího bývá už lépe ;-)

  • tohle byl u nás standard tak do 2 a půl let. Když to nebyly zuby, byly to strašně živé sny..jak začínal mluvit, tak to bylo jasné...vykřikoval ze sna, naháněl auta atd atd. prostě všechny zážitky za celý den. teď má junior necelé 3, v noci docestuje kk nám, lehne a spí, což je po těch víc jak 2 letech luxusní spaní :-D, nad ránem teda už se začíná vrtět a mluvit ze spaní

  • Co se mala rozlozila, meli jsme to stejne, do doby nez zacla chodit, od te doby zase klidně chrni. A je to právě tím. Pohybovym vyvojem a objevovanim.je to takovy psychomotoricky neklid :-)

  • terryk4.4.2020 13:28

    Zkouší nové pohybové dovednosti a to mu nedá spát :-) bohužel úplně normální :-/

  • Markova77715.3.2021 11:10

    Sestra, která už má starší děti mi před příchodem mého syna výrazně doporučovala si pořídit do postýlky hnízdečko, aby mi spinkal v klidu. Dala jsem na její radu a koupila jsem pro něj nádherné hnízdečko https://www.valeryhandmade.cz/hnizdecko-minnie/ díky kterému mi spinká každou noc úplně v klidu. Když usne na posteli bez něj, tak spí neklidně a pořád se budí. Myslím si, že má v hnízdečku pocit bezpečí, tak se mu tam spinká daleko líp.

  • ivanka08730.11.2022 13:02

    Naší malé Ivetce jsem koupila celkem kvalitní https://www.luceda.cz/vybaveni-postylek/ vybavení do postýlky a tak si myslím že by konečně už mohla méně řvát a plakat ze spaní. Je to s ní někdy už opravdu k nevydržení. Vůbec nevím co se jí tak může dít. Ráda bych aby už bylo všechno v normálu a já mohla také spát.

  • Kamilka3325.12.2023 19:42

    Dobrý den, to, co popisujete, zní jako běžná fáze vývoje vašeho syna. Může to být období, kdy se učí novým dovednostem, jako je plazení, a to mu nedá spát, protože to chce neustále zkoušet. Děti v tomto věku také začínají více vnímat své okolí, a to může ovlivnit jejich spánek. Zkuste mu pořídit na internetových stránkách https://www.povleceni-nelly.cz/bavlnene-povleceni/ kvalitní bavlněné povlečení, ve kterém se mu bude určitě skvěle usínat. Držím palce, aby se spánek vašeho syna brzy zlepšil.

  • MagdaRadilka825.2. 21:21

    Je to obdobím. My máme taky dny, nebo týdny, které jsou lepší a syn spí celou noc, ale pak jsou zase noci, kdy je snad 20x vzhůru a nevím, čím to je. Už to neřeším. Prostě beru noci tak, jak přichází. Od té doby, co má ale v postýlce novou matraci, kterou jsem objednala zde https://www.matracky.cz/ , tak mi ale přijde, že těch lepších nocí je víc.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 205 otázek, kterým se dostalo 271 515 odpovědí a 409 716 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist