Spánek dítěte

Otázku položila: Jitinka 15.1.2018 6:11

Ahoj holky, už jsem zoufalá... Malej nám zhruba od 11. měsíců, poté co jsem přestala kojit a co šel spát do svého pokoje, spal celou noc... Až teď před vánoci se to zlomilo. Je mu rok a třičtvrtě a začal v noci vyžadovat hračky a pouštět pohádky. Vzbudí se např v půl 1 a do 5 do rána je čilej a neusne ani kdybych se stavěla na hlavu... Už nevím, co mám dělat. Ještě jsem ve 30tt, tak jenom trnu hrůzou, že to takhle bude i až se malá narodí a mě z toho klepne... Máte nějaké rady, co s tím? Děkuju za jakoukoliv odpověď.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Prezit. U nas to bylo taky. Vzbudila se v noci a mela pravy poledne. Chtela povidat, hrat si atd. Ja teda byla prisna. Drzela jsem ji v posteli, hracky jsem ji nedala, max oslicka latkovyho co ma na usinani a nepustila jsem ji z postele. Pak si zvykla, ze teda aspon lezi a zpivala si sama, nebo povidala s oslickem. Sousedi vzdy rikali, ze jsme zas meli v noci koncert :-D no a casem pochopila, ze je noc a musi se spat, ze ted vazne neni cas na hrani. Takze to chce vydrzet. A nepovolila bych zadny hrani, pohadky, nic. Nebo se nauci, ze si muze hrat a nebude chtit spat. Pak s miminem si to neumim predstavit, jak bys to delala :-( snaz se ho udrzet v posteli.

  • dancewomen15.1.2018 7:21

    My toto období taky měli,ale já to nedovolovala,tv jsem nezapla,maximálně lampičku a pokud si hrál,tak beze mě,já vedle něj jen ležela na zemi a dozorovala,taky jsem v té době byla těhotná a přešlo to.

  • Tak syn má 4 a doteď s tím máme problém. Ale jak už se psalo výše: jediný co může je jít na wc a napít se. Nerožíná se, nehraje se, nemluví se. Je prostě noc a spí se. Ale stejně, jak se převaluje, jsem pořád vzhůru. V létě jsem myslela, že se asi zhroutím, jak jsem byla unavená. Museli jsme zavést znovu odpolední spaní. Jak nespí, je přetažený a v noci tím pádem taky nespí.

  • souhlasím s holkama, prostě je noc, ať se podle toho zařídí. já jsem asi příliš spavej člověk, než aby mě tohle rozházelo. když to na mě zkoušeli moji caparti, vzala jsem je k nám do postele a tím to končilo. já podřimovala tak nějak napůl protože to líp spát nejde když dítě prudí a neustále jsem jim opakovala "pssst". žádný světlo natož hračky nebo telka:-o časem to zase přešlo.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 205 otázek, kterým se dostalo 271 510 odpovědí a 409 715 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist