Spánek 5timěsíčního dítěte

Otázku položila: alenabartackova 30.7.2015 7:22

Ahoj, nedávno jsem sem psala o tom, že se mi dcera začala v noci před měsícem budit, o půlnoci a ve 3 hod. Teď, po měsíci, to vytunila tím, že po tom druhém krmení už nespí a dovádí :-/ tak dvě hodiny a kolem 5.hod na hodinu usne. Dudlík, čaj ani džuš jí neukonejší, mlíko někdy zhltne, někdy vypije jen půlku, zuby ji mažu calgelem...a teď se ptám, co s tím? :-)) Přes den spí dopoledne a odpoledne tak po 1-2hodinách, jinak ne. Od 17hod. ji nenechávám spát, aby večer usnula. Na noc dostává buď kaši nebo ten sytící Nutrilon, ale nepřijde mi, že by to způsobilo nějakou změnu k lepšímu.

  • 30.07.2015 12:39:52 - full.avl změnila kategorie otázky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahoj, co s tím? Nic :( Nebo teda doufat a věřit, že to za pár dnu přejde. Mě třeba včera pulroční syn usnul po velkém boji po devate, do pulnoci vstaval třikrát a od jedné do pul čtvrté byl vzhuru a ve čtvrt na pět definitivní vstávání, pak usnul v šest a spal do pul osmé. Ale at mu nekřivdím většinou teda usína hezky do osmi a pak se budí co hodku a pul až dvě hodiny. Jídlo ani pití to v noci nezmění, nezávisí to u něj ani na spaní v postýlce, ani na spaní v posteli se mnou, prostě nedokážu vypozorovat, čím to je a už jsem zkoušela všechno. Prostě dětem se to mění, opravdu závidím maminkám, jejichž děti spí pořád stejně a nemění se jim to, ja to bohužel nezažila ani u jednoho ze synu, starší začal spát normálně až ted, když má tři roky.

  • Ahoj, dětem se to prostě mění. Dcera mi také spala od tří měsíců celou noc a pak vždycky, když přišla nějaká pohybová změna (placení, lezení, chůze), vždy se jí to měnilo a cca měsíc trvalo, než se spánek urovnal. Šlo to ruku v ruce se spaním přes den, které se jí v závislosti na pohybové aktivitě také měnilo. Tak třeba to může být i tím. Jinak myslím, že to, že se budí dvakrát v noci, není žádná katastrofa. Ono se to postupně upraví, neboj :-)

  • Jak píšou holky, ono se to pořád mění a nezabírá nic. Syn to takhle taky měl. Dávala jsem mu mléko nedávala jsem mu mléko a stejně nespal. Bylo to na budku. A přešlo to samo. Všechno chce svůj čas. Jinak se mi zdá, že spánkový rytmus máte nastavený dobře...

  • terryk30.7.2015 9:42

    Ahoj, jak už psaly holky výše, nic s tim neuděláš, bohužel. Nám malej přestal spát ve 4,5 měsících, přesně jak píšeš, a tak nějak se to zlepšuje až teď, ve 14 měsících. Vyzkoušeli jsme opravdu všechno, ale nic nezabralo, prostě některý děti maj se souvislým spánkem problém. Některé, když se vzbudí, samy znovu zaberou, jiné ne. Takže nezbývá, než vydržet a věřit, že bude líp. A ono bude. Někdy třeba po týdnu, jindy po roce, nebo dokonce víc letech. U nás jsem vypozorovala, že to souvisí s růstem zoubků, calgel ale nepomáhal.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 231 otázek, kterým se dostalo 271 617 odpovědí a 409 754 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist