Spalnicky a miminko

Otázku položila: Anonymní uživatelka #237787 12.2.2019 13:22

Ahoj holky, prosím o radu, názor. Mám 10 měsíční holčičku a každou chvíli jsme někde mezi dětmi. Teď mě nějak začaly řešit spalnicky. Měli bysme se teď izolovat, když mala ještě není ockovana? Dekuju

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • WojKa12.2.2019 14:05

    Jasně, zavřít do bubliny a nikdy ji už nepustit mezi lidi. Víš to, že očkování nezajistí, že chorobu proti které je očkovaná, nechytí? Všeho s mírou. Nijak extra bych ji neizolovala, ale tohle je na rozhodnutí každého.
    Natrefíš tu na očkující i neočkující matky, každá Ti řekne něco jiného. Dej na sebe a svůj zdravý rozum.

  • petulinkaa1312.2.2019 21:56

    Pokaždé něco řádí, to budete zavřený v bubline celý rok? předpokládám, že ne :-)doporučuji nastudovat něco o očkování, protože to, že necháš naočkovat neznamená, že je dítě chráněno ;-) s dcerami 6let a 1rok lezu všude celý rok kamkoliv, kdykoliva a očkované nejsou ničím! a nebudou nikdy! proto nejsou věčně na hromadě, mladší ještě vůbec a starší ma zasebou jedny ATB ve 3 letech což byla její první nemoc ( hnisava rýma) kvůli zvětšené mandli, mandle je pryč a je klid. Neřešíme kazdomesicni virozy, věčné rýmy a podobne stavy dítěte na hromadě. když ma 1-2x do roka zvýšenou teplotu, vyspi se z ní a je klid.To beru pro tělo jako pozitivum, posílení imunity :-) takže s rozumem a méně zbytečného strachu ;-)

  • Tak asi nakoupit a tak musis, ale vylozene do detskych skupin, kde nevis, kdo je/neni naockovanej bych ji zbytecne nebrala. Tot muj nazor, resila jsem totez vloni.

  • terryk12.2.2019 18:25

    Já bych to viděla asi takhle. Pravděpodobnost, že chytí spalnicky od děti v dětském koutku je menší, než že je chyti v socce nebo kšeftu. Pac co vím, spalnicky například v Praze se objevují hlavně mezi dospělými, konkrétně Ukrajinci. Osobně bych se přesto hernicka v těchto dnech vyhýbal jako čert kříži, a to z důvodu vysokého počtu respiračních chorob. Vemte dítko radši ven.

  • určitě doporučuji izolaci když malá není proti nim ještě očkovaná.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 189 otázek, kterým se dostalo 271 440 odpovědí a 409 662 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist