Sousedi na moji rohoži

Otázku položila: Anonymní uživatelka #421522 23.7.2022 23:41

Dobrý večer, udržují si vždy rohozku čistou
Od chvíle co se k nám do patra přistěhovali sousedé, si otíraji boty o naší rohožku.Jejich dveře sousedi vedle našich dveří. Když jdou do svého bytu mohou jít z jiné strany,vůbec si na naší rohož nemusí stoupat. Ale mají psa, kočku, králíčka a to všechno přechází včetně sousedů po naší rohozce kterou máme pořád od nich špinavou. Když jdou ve dvou, ve třech jeden z nich odemyka dveře, tak buď sousedka nebo její dcera si stoupnou těsně k našim dveřím na tu rohozku.
Vadí mi že ji máme od nich pořád špinavou. Co mám dělat? Když jim neco řeknu budou se mi jen smát. Už mám s nimi zkušenost. Chtěla jsem se s nimi na něčem domluvit a jen si toho dělali smích.
Jako co dělat? Vždy když jdou domu, jeden z nich odemyka, tak sousedka nebo její dcera stojí těsně u mých dveří. Je mi to i takové nepříjemné když mi někdo stojí těsně u dveří.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • stupidiack28.7.2022 11:54

    Pardon, ale takový problém s nějakou rohožkou .. ? 🤔
    A jak vy popisujete situaci, kterak jeden odemyká a dva další jsou v zástupu u vašich dveří .. nevím, kde bydlíte, ale snad v normálním bytě s normálními prostory chodby, nebo v nějaké "noře"? 😁
    Omlouvám se, jen mi to přijde úsměvné. 😊
    Je to problém, určitě ho nesnižuji, ale jsou horší věci.
    Když domluva nepomáhá, naschvály bych určitě nedělala, není to řešení, ba naopak by to mohlo být ještě horší - bála bych se, čím dalším mi to oplatí.
    A přece nejste celý den doma za dveřmi, abyste sledovala, kdy chodí domů, případně kdy uklidit/neuklidit rohožku.
    Sousedy si člověk sice nevybere, ale všechno brát s rezervou.
    Pravda je taková, že na vaší rohožce jen stojí, ale vy situaci vykládáte tak, jakoby si schválně otírali do té vaší zablácená bagančata. 🤷‍♀️

  • Dejte si svou rohozku dovnitr. Nebo jim kupte jejich :-D

  • dina25.7.2022 19:26

    Připomíná mi to výměnu manželek.. Na 1. Místě je dezinfekce a na 2. Manželka :-D:-D

  • Udělala bych to, že bych vzala svou rohožku a vyklepala ji na jejich rohožku. A nebo znáš tento trik? Zabal psí lejno do novin, dej jim to před dveře, zapal to, zazvoň a uteč. Dobré vytrestání.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 189 otázek, kterým se dostalo 271 442 odpovědí a 409 665 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist