Soused neustále myje auto přímo na ulici, dá se s tím něco dělat?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #396579 7.11.2018 20:00

Dobrý den,
Soused si skoro každý den umývá své zaparkované auto na ulici. Už z toho šílím. Leští ho, umývá ho houbou, rozebírá kola a dává je tam zpátky. Všechny odpady stékají na silnici a potom snad ko kanálu. Vůbec nevím, jestli se to, co odteče ho kanálu, nějak vyčistí nebo to rovnou odteče do řeky. Hledala jsem na internetu, ale vše je dost staré a obecné. Nevím, jestli se do dá nějak řešit Mám něho zavolat městskou policii-myslím, že by mu to mohla vysvětlit? Nějaké rady?

  • 07.11.2018 22:17:10 - yamd změnila kategorie otázky
  • 07.11.2018 22:17:10 - yamd změnila titulek otázky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Co konkrétně by mu policie měla "vysvětlovat"? To je snad jeho věc, jak často si myje auto, ne? Nějak z dotazu nechápu, co ti na tom vadí :-o Ale jestli těm cajtům budeš volat, tak pak dej vědět, co ti na to řekli :-D

  • Jestli ti jde o to co odtece do kanalu a do reky.... Vyjde to nastejno, jako kdyz prsi ;) taky to z toho auta splachne vsechno co tam je a kam to potece.... Do kanalu. Pokud mas na mysli sampon kterym to myje.....rekla bych ze to je zase nastejno jako kdyz myjes nadobi nebo vypoustis pracku..

  • buccaneerka27.11.2018 21:38

    Můžeš ho upozornit, že může dostat pokutu, protože ze zákona se to nesmí.

  • To jako vážně? Co ti vadí na tom, že myje auto? Maximálně to může být úsměvné, že ho myje každý den, ale pokud tě to rozčiluje, tak se prostě nekoukej z okna! Nevím, co je ti vůbec do toho, kdo si kde a jak často myje auto? Neznám asi nikoho, kdo by auto aspoň občas neumyl jinak než jen v automyčce. Na ulici jsou kanály, ty tečou do čističky, a i kdyby ne, je v nich mnohem horší sajrajt než špína z jednoho umytí auta, co by tě mělo znepokojovat. Pokud to auto nejde vykoupat do řeky, tak ti do toho nic není ani nikomu jinýmu. Vážně chceš zavolat policajty na někoho, kdo si myje auto? Fakt týhle zemi by prospělo, kdyby si lidi hleděli svýho a přestali se šťourat v něčem, co absolutně nemá žádnej smysl. Předpokládám, že u vás doma je vše v perfektním pořádku, že nemáš nic lepšího na práci

  • Myslim, ze tazatelce jde o zivotni prostredi a jestli je to opravdu v zakone a nektera mesta to maji zakazane, tak logicky to je pravda. Vedel jste o tom zakone nekdo? Ja teda ne az ted kdyz jsem si to precetla, takze by me nikdy nenapadlo, ze by v tom mel byt problem. Bereme to automaticky a tudiz nam to divne neprijde, spis ten dotaz. Ale kdyz se nad tim zamyslime, tak je fakt, ze nevime jaky saponaty pouzije a jak je zabezpecena kanalizace, voda prosakne a muzou se znecistit spodni vody, je mi jasny ze to neni velky mnozstvi, ale zkusme se nad tim zamyslet. A ano patrim mezi ty kteri auto do mycky nevozi, ale td se nad tim aspon zamyslim.

    Tak jestli ten dotaz neni vtip tak aspon za zamysleni a zjisteni to stoji ;)

  • macicekkajik8.11.2018 8:36

    Ahoj, také mám takového souseda, ale ten to dělá ve větším. Vozí si auta na zakázku a myje motory a tak. Jednou jsme na něj volali i policii. Opravdu se to nesmí. Musí být na to specializované pracoviště. Takže policii klidně zavolej, až to auto znovu bude mýt.

  • hajtlik8.11.2018 13:43

    Někdy bych chtěla mít takové problémy, jako mají anonymní uživatelé zde. Můj život by byl o tolik jednodušší :D

  • No, pokud to opravdu dělá takto pravidelně, tak bych to klidně s policií řešila. Kdyby to bylo jednou za čas, tak se nic nestane, ale pravidelně, to už by mohl být problém. Klidně i pro životní prostředí. Manžel nedávno koupil na naše auto novou autokosmetiku z https://www.2din.cz/ a když jsem koukala co všechno v tom je, tak si myslím, že to pro přírodu asi nebude zrovna nejpřívětivější.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 149 otázek, kterým se dostalo 271 330 odpovědí a 409 601 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist