Soukromá vysoká škola práva

Otázku položila: Bývalá uživatelka #30756 4.4.2016 11:42

Zdravím Vás, chtěla bych názor těch co studovaly na soukromé vysoké škole a důležité je jestli byla obor právo. Protože hledám školy, ale všude jsem bohužel narazila na to, že to neuznává česká advokátní komora :( Na veřejnou školu se také hlásím, ale kvůli Scio testů to zatím na přijetí nevidím. Každopádně studovat chci začít. Děkuji za Vaše zkušenosti a rady.

  • 04.04.2016 14:15:43 - yamd změnila kategorie otázky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Pokud chcete vykonávat tradiční právnické povolání jako advokát, notář, exekutor, soudce, stát. zástupce apod., tak na soukromou školu zapomeňte. Uznává se pouze vzdělání na veřejných školách (tj. Karlovka v Praze, Masárna v Brně, Palackého un. v Olomouci a Západočeská v Plzni). Ze soukromých škol, které nabízí právnické vzdělání lze tak maximálně vykonávat funkce jako podnikový právník apod. Pokud toužíte po právnickém vzdělání, tak bych do soukromé školy nikdy nešla - nebude vám prakticky k ničemu.

  • sisterrys4.4.2016 13:54

    Práva jsem nestudovala, ale zkusila bych napsat do advokátní komory, které soukromé právnické školy uznává. A pokud žádnou a na státní by ses nedostala, tak zkusit druhé kolo a nebo jít do nulťáku.

  • zirafka114.4.2016 20:05

    já práva studuju na veřejné, ale mám kamaráda,který loni státnicoval na soukromé z práva. Nelze vykonávat klasická povolání (jak psala daelka), a z toho, co viděl/zažil on, i podniky dají přednost člověku s veřejnou školou...Dobře to rozmysli, aby ti ta škola k něčemu byla.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 214 otázek, kterým se dostalo 271 562 odpovědí a 409 747 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist