Souhlas pacienta s peci studentu (porod)

Otázku položila: Bývalá uživatelka #25351 23.5.2011 22:19

Holky, daly jste souhlas s péčí studentů o vás a nahlížení do vaší karty? Nerada bych, aby se mi po porodu mezi nohy díval kdejaký puberťák ze školy. Jak to chodí ?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahojky,

    na porodní sál chodí na praxi jen porodní asistentky.. Můžeš dát třeba souhlas jen s nahlížením do dokumentace, ale s péčí o tebe ne... Ale většinou člověk ani nepozná, že je to ještě studentka, protože na porodním sále mívají dlouho praxi a jsou hodně samostatné... a většinou i mnohem příjemnější než sestry, které tam pracují..
    Když se jsou podívat na porodní sál i jiní studenti, tak je to spíš jen prohlídka sálu a nepustí je k právě rodící ženě..

    Ale je to jen na tobě , jak se rozhodneš :-)

  • já ho dám, sama jsem takhle chodila, ne teda přímo na porodnici, ale na jiná oddělení. Vím jak bylo fajn, když jsme se o ty lidi mohly starat. Navíc mít studentku je nesporná výhoda, protože sestřička třeba nmemusí mít času, kolik budeš potřebovat, ale studentka ho mít bude:-) to vím z vlastní zkušenosti :-)

  • já neměla mediky u porodu, ale na šestinedělí chodili každý den s vizitou jak na nás tak na mimča a problém s tím nebyl. Jen se zeptali jak nám je, prohmatali nám břicha a mě zkontrolovali jizvu po císaři, nic víc. Jsem extrémní stydlivka, ale s tímhle jsme vůbec problém neměla. Nakonec někde se to naučit taky musí a byli z toho vystrašení víc jak my. Opravdu to nic nepříjemného nebylo a o nic nešlo.

  • jsem porodní asistentka, když jsme chodily na praxi,tak často maminky na příjmu zaškrtly,že nechtějí studenty,ale když jsme se pak ptaly,tak jsme jim většinou nevadily,měly představu,aby tam nebyla celá třída mediků. A myslím,že mít porodní asistentku studentku je výhoda. Dělá vše jak se má,lítá k vám opravdu co 20 minut. A během samotného porodu ji vede porodní asistentka. Myslím,že studentka je i k rodičkám citlivější. Jinak ale někdy maminka dovolila ať k ní chodíme,ale samotný porod s námi nechtěla. Vše se dá domluvit.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 212 otázek, kterým se dostalo 271 558 odpovědí a 409 734 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist