Sny o smrti, násilí, vraždách...

Otázku položila: Bývalá uživatelka #27440 15.7.2014 10:02

Ahoj, chtěla bych se zeptat, jestli někdo z vás nemá zkušenost s takovými sny.
Tohle se netýká přímo mě, ale mojé sestry, které se opkakovaně zdá o umírání někoho blízkého, vráždách na někom, nepkojích... už je to okolo roku. Budí se ubrečená a nechce jít spát, bojí se, protože ví, že se jí to bude zdát znovu. Některé věci nám ani nechce říct, že by nám to ublížilo. Nevíte někdo co to může být? Nějaké zkušenosti? Kontakt na psychologa a podobně?
Její 20 let, kdyžby chtěla sama něco dělat, tak asi i může, ale není takový typ. Jen o ni máme strach.
Předem moc děkuji za odpověď..

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahoj. Může to být podvědomím, strachem z těch věcí, které se ji zdají. Chápej, v podvědomí má o tyhle věci takový strach, že se jí o nich potom zdá... Ne jen tak se říká, že o velkých přáních,obavách se nám potom zdá...nebo nad čím přemýšlíme před spánkem v posteli....,může se před spánkem bát a tím si to přenese do snu. Mozek s tím pořád pracuje. Mám psycho jako koníček.. Zkusila byvh nějaký koníček, malování, zvíře...procházky před spaním krásně pročistí mozek, a odreaguje...před spaním číst nějakou hezkou knihu...mozek s tím bude pracovat, může tak přestat pracovat s tím strachem a obavama, nebo pustit příjemnou hudbu..pokud by ani to nepomohlo, zkusila bych psychologa a antidepresiva před spaním. Zkusit hořčík, zinek, jód... Držim palce

  • Vyřešit v sobě strachy a obavy. Pokud je sestra hodně citlivá, tak může takhle neblaze reagovat i na násilí v televizi a kdekoli jinde. Já nekoukám na televizi už pár let a můžu ti říct, že když ji někdy zapnu tak vnímám hodně silně kolik násilí tam je. Takže bych poradila, aby se vyhla veškerému násilí - v televizi, na počítači, v knihách, myslela na samé pěkné a konstruktivní věci. Protože na co člověk myslí, to si přitahuje. Hodně chodit do přírody, aby se nabila konstruktivní energií, meditace. Určitě se to dá vyřešit i bez léků. Hořčík je taky dobrá věc. Ale když tvá sestra sama nebude chtít změnu, tak ji nikdo nedonutí.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 232 otázek, kterým se dostalo 271 617 odpovědí a 409 754 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist