Snoubenka přítelova bratra

Otázku položila: Anonymní uživatelka #397714 31.1.2019 11:57

Dobrý den,

obracím se na vás, jelikož mě zajímá váš názor na mou situaci.

S přítelem máme skoro pětiletý vztah a s jeho rodinou vycházím skvěle, tchýni mám ráda a vztahy jsou velmi přátelské. Přítelovo bratr však poznal slečnu, jsou spolu rok a půl za necelý měsíc se mají brát. Snoubenka je lékařka a na své kariérní úspěchy je patřičně hrdá a dává najevo i svou fonanční nezávislost.. já, jako studentka VŠ, která nemá prakticky nic, poplatím nájem a na zábavu mi nevyzbývá. Začala jsem si všímat toho, že rodina ke slečně tíhne a je obdivovaná, kdežto já jsem jen obyčejná holka. Nechci, aby to vyznělo jako závist, spíš se cítím méněcenná. Pokud vyrazíme na akci, například jsme společne organizovaly narozeninovou večeři pro tchýni, vybrala velmi drahou restauraci, na kterou jsem bohužel nějakou dobu musela šetřit, avšak jsem na útratu měla. Ve společnosti mi ale není příjemné, když přede všemi začne hovořit o tom, jak ví, že finance nemám, že mi to uhradí, cítím se poníženě a jako nicka. Tento měsíc naplánovala rozlučku se svobodou v drahém hotelu s wellness, večeří a dalšími aktivitami, která vyjde za den na 6 tisíc korun. Pochopitelně pro ně nepřijatelné. Nastal ale další problém a to, že mám mnoho práce se zkouškami a studenstkými pracemi, že mi čas nedovolí, abych se zúčastnila. Navíc jsou zvány samé úspěšné ženy, jako naschvál a já opět jediná “obyčejná”. S takovými si nemám co říci... snažila jsem se jí vysvětlit, že mi povinnosti nedovolí se zúčastnit a potvrdila jsem jí to sms, poněvadž jsme se neměly kdy sejít. Na sms 4 dny neodepsala, až mi jedna z pozvaných přetlumočila, že mou rezervaci pokoje zruší. Rezervace zařizovala právě přítelkyně/snoubenka přítelova bratra. Dozvěděla jsem se, že jsem jsko jediná, měla přidělenou přistýlku, ostatní měly své pokoje a postele a na večeři jsem neměla rezervované místo.. přijde mi, že to je ponižující a nebaví mě se přetvařovat před rodinou, že se nic neděje, když ji všichni tak milují... takových situací bohužel nastalo víc.. zajímal by mě váš názor nebo rada, jestli je to jen můj pocit. Děkuju

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahoj, rozumím Ti, ale vykašli se na ni a žij svůj život. Za chvíli VŠ doděláš a kdoví, jak budeš uspěšná ty, ale hlavně o tom život vůbec není :-). Buď spokojená hlavně sama se sebou. Vím, že je to strašně obecná rada a já k tomu dospěla, až když se mi narodila dcera, ale strašně se ti uleví, když nebudeš řešit, co si kdo myslí. Peníze rozhodně nejsou cesta ke štěstí, brzy na to přijde i ona. Taky si zažila tohle období studií, takže ví jak to chodí a na tobě si nejspíš hojí svůj mindrák. Já mám příšernou švagrovou a vyřešilo se to samo, prostě se moc nevídáme a je klid ;-). Takže pokud to chceš řešit, promluv si s ní a řekni jí, co jsi tady napsala, nebo si to srovnej ty a hoď ji za hlavu, ale myslím, že ses jen potřebovala vypsat ne? ;-)

  • souhlasím s předchozí odpovědí.
    myslím, že to, jak ona okatě musí ukazovat že ona na to má a ty ne, protože jsi pouhá studentka svědčí o něčem jiném než o tom, že ty jsi nicka. ona si totiž hraje na slečnu důležitou, na to, že ona je někdo. a přitom je ... v trávě. chybí jí jakákoliv empatie (což bych teda u lékařky očekávala) a náhled na situaci, ve které studentka je. možná je to dané i poměry, ze kterých vyšla (myslím tím její rodinu).
    takže je to jen o ní o tom, že ona se chce předvádět. a nemáš absolutně zapotřebí se s ní nějak měřit nebo se jí snažit vyrovnat. a pokud ona tohle nechápe, je to jen a pouze její problém a její chyba, nikoliv tvoje v tom, že ty ty peníze nemáš.
    vůbec bych se tím nezatěžovala a spíš se snažila vtipnou hláškou takové situace řešit. a případně tam vůbec nejít - být za chudou a opovrhovanou příbuznou a tvářit se, že se jim snažíš vyrovnat a přitom tě to má zruinovat, nemáš zapotřebí.

  • Francy31.1.2019 13:35

    Taktéž souhlasím s předchozími odpověďmi. Já si občas ráda rejpnu, a tak bych při nějaké příležitosti nadhodila, že pro tebe je důležitější dlouhodobý, spokojený vztah a láska než peníze :-) Z popisu to vyznívá spíš, že slečna chce svatbu jen proto, aby se mohla předvést, tak jak to dělá při jakékoliv jiné příležitosti. A nějak se mi nechce věřit, že to bude láska až za hrob, chlapi potřebují být ve vztahu užiteční a slečna vypadá na vysoce emancipovanou ženu a to pro chlapi není to pravé ořechové :-)

  • Vubec se netrap..bud nad veci a dej to i najevo. Takove husy znam...mam i takovou svagrovou...a vis co..je mi uplne volna. Hlavne se neponizuj a bud sama sebou. Potrebuje byt videt. Ty ne..dostudujes a zacnes si svoji treba karieru...vubec nesejde na tom ze je doktorka. Je to predevsim o lidech a povaze. Byla by takova i kdyby doktorka nebyla. Hod to za hlavu a opravdu se tim netrap..je to zbytecne. Nakonec penize opravdu nejsou vse...moje svagrova je ma a je ve zlate kleci a tozhodne neni stastna...ted cekame treti mimco...ona ma jedno..rozmazlene a zle...a evidentne je ji to proti srsti...my si zijeme normalni zivot. Vzdy jsem byla pod jeji uroven...ale to si mysli pouze ona. Ja vim sve....

  • buccaneerka231.1.2019 16:30

    A co na to celé tvůj přítel? Ten na tebe hledí jak? Je z ní taky tak odvařený jako ostatní? Nebo si tě cení právě proto, že z mála umíš našetřit a vyjít s tím?

  • janalab31.1.2019 21:32

    Ja tedy nevim, ale nemeli by veceri pro "tchyni" organizovat spis synove a take to uhradit i za sve pritelkyne? Nebo tvuj pritel organizuje neco pro Tvoje rodice? To, ze si ona budouci tchyni podplaci prece neznamena, ze to budes delat taky. A jak se k tomu vsemu stavi tvuj pritel? Ja bych si teda priznala, ze ji nemam rada a nic bych s ni neresila a uz vubec bych se nesnazila s ni rovnat. Penize co mas radsi vyuzij efektivne, ne pod heslem "musim se ji vyrovnat".

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 205 otázek, kterým se dostalo 271 509 odpovědí a 409 715 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist