Snažení a kouření

Otázku položila: Anonymní uživatelka #56247 24.10.2012 22:19

Ahoj holky,

už nějakou dobu se s přítelem snažíme o mimi, ale je tu jeden problém. Každý nenápadný náznak, že bych mohla být těhu mi připomíná, že kouřím cigarety. Vím, že až se mi to potvrdí, tak určitě přestanu kouřit, to mi problém dělat nebude, ale jelikož zatím nemám důvod, tak se toho neumím vzdát. Máte s tím nějaká zkušenost? Myslíte, že těch pár cigaret denně (cca 7) by mohlo nějak vadit, když zatím nevím jak na tom jsem??

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • S kouřením se doporučuje přestat rok před tím, než chceš otěhotnět... Tvůj partner by ale taky neměl kouřit, když se snažíte o mimi. Nikotin má negativní vliv na kvalitu a množství spermií.

  • venysek25.10.2012 6:48

    Já jsem kouřila, zkoušela jsem přestávat, když jsme se rozhodli, že chceme mimi, ale nějak se nedařilo.. A po půl roce od vysazení HAK jsem otěhotněla a v den, kdy mi vyšel první pozitivní test jsem přestala kouřit. Popravdě, těhuli s cigárem v ruce bych nejradši vrazila facku..

  • aker25.10.2012 10:14

    když ti to problém dělat nebude, tak to zkus už teď :-) nebo aspoň omezit a postupně přestat... s kouřením by se mělo přestat ještě před otěhotněním jak tu již bylo napsáno. kouření i snižuje plodnost....a jestli hcceš pro svoje budoucí miminko něco udělat, tak tohle bude to pravé :-) ty škodlivé látky v těle zůstávají dlouho..a pak je pro to mimčo v bříšku šok, když najednou přestaneš..držim pěsti ať se zadaří :-)

  • alimos26.10.2012 19:19

    Úplně tě chápu. Když jsme se snažili poprvé, přestala jsem. Těhu nakonec skončilo revizí a postupem času jsem začala zasel kouřit. Po druhém otěhotnění jsem přestala (cigarety mi nechutnaly) a vše skončilo opět revizí. První, co jsem udělala, když jsem se vrátila z nemocnice, že jsem si zapálila. Také nekouřím moc. Kouřím až po příchodu z práce, takže tak 3 - 4 denně, o víkendu samozřejmě víc. Když se občas svěřuji, že nám nejde otěhotnět, tak mi spousta holek řekne...tak nekuř! Je to těžký...teď se budeme snažit znovu a moc ráda bych zase přestala. Mám dvě kamarádky, které kouřili, a to je tedy mazec, krabičku denně v těhu a vše jim dopadlo dobře. Takže když někdo tvrdí, že když kouříš, neotěhotníš, je to blbost. Samozřejmě mám špatné svědomí, ale nemůžu si prostě pomoct. V Sanusu mi řekl pan doktor, že jedovaté látky v cigaretě mohou bránit dělení buněk a to má pak za následek snížení plodnosti. Moc ráda bych ti poradila, ale nevím jak...sama bych radu potřebovala. Určitě by to bylo správné, to víme obě, ale to roznhodnutí je jen na nás. Že je to hnus, ví každý, ale nikdo nás nemůže soudit. Jenom my samy. My si to budeme vyčítat pokaždé, když prcek zakašle a my za to budeme plně zodpovědné.

  • Sydzej6024.10.2012 22:24

    Ahoj já kouřila cca 30cigaret denně a normálně jsem otěhotněla.lepší je na to nemyslet.Jinak já třeba přestala kouřit hned jak jsem byla těhotná.Nechutnalo mi to.Ale kámoška otěhotněla a kouří stále a prý i víc.

  • Já bych se ted snařila tím netrápit,ale v momentě kdy bych zjistila těhu.Fakt přestat.Píšeš,že by ti to nemělo dělat problém.Já jsem kuřačka.Bez problému jsem otěhotněla 3 krát.Akorát u prvního těhu se mi nepodařilo přestat uplně a je to hnus.Hodně jsem se tím trápila a stresovalo mě to.Syn se narodil v naprostém pořádku ukončený 40t, 49cm,3,5kg.I tak mě to ještě dlouho trápilo.Do dnes neměl žádné větší zdr problémy.Ideál je být nekuřák,ale to by musel mít takový rozum člověk v mládí,když začal kouřit.Mám kamarátky,co byly před těhu kuřačky,v těhu přestaly a všechny děti jsou zdravé.

  • Já jsem byla kuřačka a když jsem zjistila, že jsem těhu, tak jsem je omezila z 10 na 5 denně. Pořád to bylo hodně, ale jakmile se dostavily nevolnosti, tak jsem přestala dobrovolně, protože po každým cigáru jsem běžela na záchod. Nemělo by se hned přestávat, ale pomalu omezovat. Ono tě to pak třeba donutí taky přestat. Teď jsem ráda, že už nekouřim :) Jsem 6 měsíc a nekouřim 3 měsíce.

  • já jsem kouřila 15denně,chtěli jsme zapadnout,ale nijak sem se kvůli mimi neomezovala,a otěhotněla sem i tak.....samo jsem přestala jak sem :-)zjistila ve 3 měsíci že sem těhotná

  • esternovakova197031.10.2021 10:22

    Dej si prvně týdenní, pak měsíční a nakonec klidně roční pauzu. Tělo ti poděkuje a vaše mimi bude zdravé. To samé by měl zkusit aplikovat tvůj přítel. On to bude mít v hospodě těžší. A tak mu zkus koupit https://www.va-pax.cz/paxvaporizery/pax3/. Tobě třeba ta náplň pak začne smrdět, a tak si úplně na kouření cigaret odvykneš. Ve dvou se to lépe táhne.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 217 otázek, kterým se dostalo 271 565 odpovědí a 409 748 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist