Slintání a cucání ručičky- co to znamená

Otázku položila: Bývalá uživatelka #33816 11.10.2012 13:19

Holky chci se zeptat co značí slintání a neustálé cumlání ručičky a miminka.. Malá to v posledních dnech dělá pořád, že i místo dudlíku, který měla pořád chce pořád jen ručičku a hrozně slintá.. Začíná i poplakávat z ničeho nic, myslela jsem, že by to mohli být zoubky ale na to je ještě brzo - 8týdnů - tak je ještě jiná možnost proč to dělá? Díky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Proč brzo na zuby? Jsou děti co se narodí se zoubkem, tak proč by nemohl růst zoubek v 8týdnech? Růst zubů je hodně individuální. Moje děti při růstu zubů hodně slintali a ruce si do pusy taky dávali :-) - jen to bylo později než u vás.
    Ještě mě napadá moučnivka - ta miminka svědí (dítko má bílý povlak na jazyku a je nevrlé), slintání může být způsobeno tím jak si do pusiny dává ručičku. Nic víc mě nenapadá.

  • Můj syn 3,5 mesíce to dělá vše taky a je oki

  • inthense11.10.2012 14:14

    muzou to byt zuby.malet do delal taky,kdyz mel hlad nebo se nudil.zkus kousatko,ale takovy jakoby kartacek nevim jak to popsat-maji v DM,muze si kousat a zuzlat.jinak slintani je normalni

  • hladem..v rámci předchozí otázky o přibírání kojence si opravdu myslím, že malá má hlad. Zkus odsát ráno mléko a po kojení ji dát dokrm tímto odsatym. Jinak okusování rukou je u miminka zcela běžny, taky jsme to tak měli.

  • náš Vojta to dělá taky, ani mě nenapadlo, že bych za tím hledala "že je něco špatně", beru to jako další věc, co se naučil, prostě objevil ručičky a poznává je i pusinkou.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 212 otázek, kterým se dostalo 271 558 odpovědí a 409 734 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist