Šli jste si pro třetí dávku?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #273915 8.2.2022 8:33

Vy, které jste se nechali naočkovat, šli jste i na třetí dávku? Mám za sebou 2 a teď koncem února bych měla mít nárok na třetí. Ale nějak se mi do toho nechce...
Manžel je antivaxer, ale jinak všichni ostatní z jeho i mojí rodiny jsou očkování a většina i třetí dávkou (na té byla třeba minulý týden i moje třináctiletá neteř...).
A zrovna včera se mě manžel ptal, jestli na tu třetí dávku jdu nebo se na to raději vykašlu. Já teda od začátku moc příznivec té vakcíny nejsem, ale šla jsem do toho víceméně kvůli nátlaku okolí a kvůli jednoduššímu životu v dnešní době. Jenže za celou dobu jsem ten certifikát ani jednou nepotřebovala použít, tak si říkám, že jsem do toho šla možná zbytečně.
Ještě teda řeknu, že jsem covid neměla, nebo o tom aspoň nevím. Z rodiny a známých už ho měli úplně všichni, včetně manžela. Jen já a děti jsme se tomu zatím vyhnuli...

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ano šla jsem,ale určitě z vlastního rozhodnutí.

  • Sla jsem. Ne kvuli certifikatu, nybrz kvuli snizeni moznych rizik.

  • Ano, šla. Mám malé dítě a kdyby se mi něco stalo, tak se o něj nikdo nepostara. Brala jsem to jako snížit riziko a ochránit tím malou.

  • Risu8.2.2022 22:16

    Nejdu ani na první. :-D

  • Francy8.2.2022 14:24

    Na třetí půjdu. Tchyně je proti očkování, 60 let, vitální, velmi aktivní žena se spoustou zvířat a zájmů. Po propuknutí covidu její tělo netvořilo absolutně žádné protilátky a aktuálně leží již 5. týden v nemocnici. Covid ji nepoškodil plíce, ale slinivku. Je už 4. týden na umělé výživě a výsledky se zatím nelepší. Její řeči, že její imunita se s tím vyrovná, nejspíš už neuslyším. Data jsou jasná, očkování proti horšímu průběhu funguje. Jen to hold někdo nechce slyšet ani vidět 🤷‍♀️

  • U nás v rodině je očkovaná jen moje mamka, i třetí dávkou. Má zdravotní problémy, tak se snaží chránit. Nikdo ji to doma nerozmlouval.
    Certifikát po ní chtěli snad jen jednou, takže ( když pominu její zdr.problémy) je ji to očkování tak nějak k ničemu.

  • CHersi8.2.2022 12:42

    mám 2 a na 3 se zatím nechystám.

  • Já nešla (pozvánku už mám) a neplánovala jsem jít ani než to rozvolnili, respektive jsem si řekla, že když půjdu, tak v tom max. rozestupu 9ti měsíců, což mi vychází na jaře, ale že uvidím, po očkování jsem byla vždy jeden den úplně nepoužitelná, takže i proto se do toho nehrnu a rozhodně jsem se nechtěla očkovat v sezóně. Teď už nevidím důvod, za hranice nepotřebuji... Jinak certifikát už se mi párkrát hodil, hodil se mi i k tomu, že jsem něco podnikla bez obav. O covidu nevím, že bych prodělala, ale já se netestuji, jsem doma na rodičovské, jen manžel v práci a 3 děti ve škole a nikdo z nich záchyt, ale je pravda, že ani oni nechodí na testy, když na ně něco leze. Manžel si došel na 3. nedávno, nejstaršímu bude letos 18, takže už to bylo dost nalomené, že půjde, ale naštěstí to vypadá, že nebude muset.

  • macicekkajik8.2.2022 9:23

    Holky, víte, co znamená antivaxer? Pochybuji, že na celé zemi najdete antivaxera, že by byl naprosto proti jakémukoliv očkování. Tvůj manžel je určitě očkovaný proti tetanu a chodí každých 15 let na přeočkování. To že jsme proti očkování proti covidu, neznamená, že jsme antivaxeři. Jsme pouze proti vakcíně na covid, protože důvěřujeme své imunitě, nevěříme vakcíně, protože není dostatečně vyzkoušená a už i víme, že vakcíny nadělají více škody jak užitku. Kdyby jste se trošku více zajímali o to, co vakcíny způsobují než se necháte naočkovat a slepě nevěřili naší vládě zkorumpovaným lékařům a vědcům, kteří očkování doporučují. Nehledě na to, že třetí dávka má fungovat pouze na "starší mutace viru", ale proti omicronu již nefungují. A nezapomeňte na to, že vakcíny jsou prošlé.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 189 otázek, kterým se dostalo 271 442 odpovědí a 409 665 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist