Sleva na dani - růžový papír

Otázku položila: Bývalá uživatelka #56954 1.7.2019 8:25

Dobrý den, jsem studentka a mám u jednoho zaměstnavatele od začátku roku podepsaný tzv. růžový papír, kvůli nedostatku času jsem ale na brigádě ani jednou nebyla (není tedy na čem uplatňovat slevu na dani). Teď pracuji v sezónním zaměstnání a na příslušné měsíce (květen - září) bych ráda uplatnila slevu na dani zde, jak mám postupovat? Je nutné něco řešit, když v zaměstnání, kde jsem papír podepsala nemám žádnou výplatu?
Děkuji za odpovědi :)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • macicekkajik1.7.2019 8:39

    To že můžeš mít podepsanou slevu na poplatníku jen u jednoho zaměstnavatele platí pouze v případě, že pracuješ u více zaměstnavatelů. Pokud u předchozího zaměstnavatele již nepracuješ, klidně můžeš uplatnit slevu na poplatníku u tohoto zaměstnavatele a nemusíš nic řešit. Jen znovu podepíšeš růžový papír v této práci.

  • Teď jsem řešila něco podobného. Nelze mít podepsáno více růžového prohlášení najednou. Musíš tam kde nepracujes podat výpověď tím to prohlášení tam zanikne a tím pádem muzes podepsat v nové práci :-)

  • Ahoj, já s růžovým papírem nemám moc velké zkušenosti, ale se slevami na dlani ano. Se slevami tzv. na dlani mám zkušenost díky webu http://kuponozdroj.cz , kde je veliké množství různých slev a kuponů a díky tomu tak můžeme ušetřit docela dost na různých online nákupech.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 205 otázek, kterým se dostalo 271 515 odpovědí a 409 718 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist