Škytavka

Otázku položila: Bývalá uživatelka #31449 30.12.2011 14:02

Ahoj holky, máme doma týdenní miminko a hodně škytá, většinou tak pár minut po jídle. Tak nevím, jestli je to normální. Mamka říkala, že je buď počůraný nebo je mu zima. Ale ani jedno nikdy není. Je to normální? A ještě jsem se chtěla zeptat, kojím Vojtíška vždycky když si řekne. Nemáme žádný režim, tak by mě zajímalo, jak jste to dělali vy a kdy Vaše miminko už mělo nějaký režim. Děkuji.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahoj.
    Můj syn také po jídle škytal. Škytal takto skoro půl roku. Prostě si nikdy nekrkl, ale třeba dvě minuty po jídle škytal. Lékařka mi pak na to i řekla, že to nic není. Uvolňuje za sebe vzduch po jídle škytáním a ne krkáním.
    Režim na kojení jsme s malým nikdy nedělali, časem si ho zavedl sám. Ale ten pravý režim v jídle má až od půl roka. Tedy od té doby co jedl zeleninu. V kojení režim nemáme stále. Kojím ho již 15 měsíců a kojím vždy když chce. Ty přeci také piješ když máš žízeň.
    Přeji krásný den a spokojené mimčo.

  • AHojky ja jsem teda kojila mesic a jenom kdyz si mimi reklo. Do dvou mesicu bych zadny rezim nedelala. Mi mame tri mesice, sice jsme na UM ale rezim nemame, davam jist vetsinou po trech hod,ale kdyz mi rve tak dam i driv anebo kdyz naopak spi tak i po 5hod. A ohledne te skytavky je to ruzne, ja si taky myslela, ze to je ze zimy,ale mame doma teplo tak jsem se ptala doktorky a ona mi rekla ze je prejezeny (taky mi skytal po jidle) Protoze on papal v necelym 2mesicich 180ml na jedno papani. Ikdyz jsem sinizila davku stejne skytal a ted uz tyden neskytl. Známá mi totiz rikala, ze ji to delali obe deti, jedno ji prestalo ve 3mesicich dalsi v 6ti mesicich. Myslim, ze to zadny velky vyznam nema. Jako malinky skytal nekolikrat denne, pozdeji tak jednou denne a ted to ustalo. Ale pro svuj klid se zeptej na kontrole u doktorky.

  • Ahoj, moje tritydenni miminko mi taky hodne skyta, taky vzdycky po jidle. Vubec jsem si s tim nelamala hlavu, myslela jsem, ze je to normalni, ale taky se na to radsi zeptam doktorky, jdeme 9.1. na prvni kontrolu. Co se rezimu tyce, tak teda taky zadny nemame, taky kojim, kdy si rekne, coz je pres den treba i po 1.5 hodine. Jsem z toho trochu spatna, on hodne papa a dost pribira, uz ma neco malo pres 5 kg (on byl pri narozeni velky, skoro 4.5 kg) a ja nevim, jestli si rika o kojeni, protoze ma fakt hlad, nebo jestli se mu treba libi ten pocit, ze je tak blizko u me... Moje dula mi rikala, ze by mel jist kazde 3 hodiny, ale to teda zatim nechce klapnout...

  • můj syn taky škytal ale vůbec nechtel odrihavat kdyz byl malinkej, ted mu je půl roku naucil se poradne si rihnout po jidle a skyta uz min, on mival skytavku i kdyz byl v brichu, takze jsem to vubec neresila. rezim se nam do jidla zacina dostavat az ted po tom půl roce s příkrmama, jinak jsem ho vzdycky kojila kdyz chtel on, ptz me to je jedno, prso je k dispozici kdykoliv a kdekoliv a kojila jsem snad vsude kde te napadne. a ja taky jim kdyz mam hlad ne kdyz je cas. preju spokojeny miminko a pohodove kojeni ;-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 214 otázek, kterým se dostalo 271 562 odpovědí a 409 747 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist