Škola

Otázku položila: Anonymní uživatelka #423821 4.3.2020 9:18

Dobrý den potřebuji se poradit a dostat srozumitelnou Odpověď kterou já jako dítě pochopím.
Mám problémy s břichem třeba jednou za týden se mi udělá zle tak že prostě do té školy jít nemůžu protože bych to nezvládla. Mám okolo 80 zameškaných hodin a to je teprve březen. V únoru jsem totiž byla týden nemocná a tak se mi ty hodiny nahromadily. Problém s břichem jsme řešili a na nic se nepřišlo, ale budeme ho řešit znova. Má otázka zní kolik hodin můžu za pololetí zameškat abych nemusela dělat opravky nebo propadnout nebo cokoliv co by mě takto omezilo.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • buccaneerka24.3.2020 13:37

    Každá škola to má jinak nastaveno. U nás se na poradě vždycky říká jmenovitě, kdo má víc než 100 hodin v daném čtvrtletí a pololetí, ale řeší se i to, jestli někdo byl tři týdny nemocný v kuse, nebo to má krátkodobé absence a z jakých důvodů. A samozřejmě záleží, jestli si dopisuje písemky, na kterých dotyčný chyběl, nebo nemá žádné známky.

  • řekla bych, že tady je to celkem dobře popsáno https://www.rodicevitani.cz/poradna/poradna-kolik-hodin-za-rok-muze-dite-zameskat-a-ma-skola-pravo-vyzadovat-omluvenky-od-lekaru-nebo-staci-jen-omluvenka-podepsana-rodicem/
    v zásadě - je to hlavně na rozhodnutí ředitele, zda je ta absence ve stále stejných předmětech a může to vypadat, že se daným předmětům vyhýbáš záměrně, nebo je to náhodně. řekla bych do 25% zameškaných hodin v předmětu by to ještě mělo být ok.

    u dcery na SŠ to třeba bylo, že směli mít max 25% (ve 4.ročníku 20%) absenci v daném předmětu (ne napříč předměty, takže v nějakém 0 a v dalším 50%). v některém neměli povolenou dokonce žádnou absenci a museli si hodinu nahrazovat.

  • macicekkajik4.3.2020 10:05

    Ta bolest břicha je vždy ve stejný den nebo jsou to i jiné dny. O no to totiž může být jen psychosomatické - prostě si tu bolest vyvoláváš, ne třeba záměrně, jen v hlavě, protože se ti nechce na určitou hodinu, kvůli některému učiteli. Pokud lékaři nic nezjistili, zaměřila bych se tímto směrem. Nemusíš si to ani uvědomovat, ona psychika je děsná potvora a dokáže všelijaké podivné věci s tělem a je potřeba to řešit. Pokud to nevyřešíš s rodiči, na místě je i navštívit psychologa.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 149 otázek, kterým se dostalo 271 330 odpovědí a 409 601 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist