Šití věcí pro miminko do postýlky

Otázku položila: Anonymní uživatelka #371016 18.5.2017 7:06

Ahoj holky. Rozhodla jsem se že si během těhulkování ušiju potřebné věci pro miminko do postýlky. Jako je například hnízdečko, mantinel, zavinovačka, kapsář, povlečení. A chci se zeptat, jestli je tu některá která si taky šila sama doma tyto věci, kolik hruba je potřeba metrů látky, množství výplně? Jestli je to výhodnější a lepší než to kupovat (jsem na neschopence, takže čas na to mám). A popřípadně nějake rady jak na to. Určitě si s tím nějak poradím, ale budu ráda, za nějake inspirace a rady jak si to trochu usnadnit 😁 děkuji

  • 18.05.2017 9:53:46 - full.avl změnila kategorie otázky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Jsem začátečník v šití a není to jednoduché jak se zdá....už jsem ušila pár kousku(muj deníček,moje šití,,)
    Záleží na velikosti.Třeba zavinovačku mám velkou 75x75 +vatelín ,suchý zip a případně ještě látku na mašly(nebo stuha).
    Ceny jsem viděla ruzné,hnízdečko od 500kč,zavinovačky od 200kč,povlečení od 300kč apod.Nepočítala jsem,zda mi to vyjde levněji ušít doma.Prostě miluji domácí výrobu a mám z toho větší radost než to koupit...Ano,nebude to vypadat jak od zkušené švadleny,ale žádná hruza to není.Ted jsem šila první potah na peřinu a povedl se sakra dobře :-)Jen se trápím s hnízdečkem...materiál taky stojí a už to šiji po xté :-(,Pro panenku jsme to zvládna jak nic,ale ve větším je to fakt problém.Budu,ale zkoušet dál,do porodu mám 9týdnu takže času dost :-D

  • záleží na tom, jak moc zkušená jsi. povlečení je jednoduché a je to za chvilku, zavinovačky už jsou složitější. já si šila nebesa, mantinel, kapsáře, zavinovačky, povlečení a bavilo mně to, měla sem motiv, který se mi líbil. co se materiálu týče, tak to zase taková hitparáda není - metr bavlny stává 100 Kč (+-, spíš +), k tomu nitě, vatelín a další nezbytnosti. na peřinku s polštářem do postýlky cca 2,4m, ta zavinovačka záleží na tom jakou velikost, ale na šířku látky 150cm to 2x nedáš (aby to mělo ten vnější rozměr 75cm), takže potřebuješ cca 1,6m (s tím, že ze zbytku co tam vejde na šířku zase můžeš udělat kapsář).
    finančně výhodnější když to budeš šít sama, to o tolik nebude, ale zabavíš se a budeš to dělat pro miminko. takže pokud nepočítáš čas tím strávený, že má nějakou hodnotu, kterou ti vlastně nikdo nezaplatí, tak to zkus :-) přeji hodně štěstí.

  • Asi to musí být super, když má někdo nadání a vybavení na to si udělat do postýlky výbavičku. Já jsem si vše kupovala, ale přes to z toho mám obrovskou radost, protože se mi podařilo vše do postýlky sehnat z obchodu https://www.valeryhandmade.cz/ , kde dokonce nabízí i možnost šití na zakázku, ale rozhodně mají na výběr už hodně hotového rovnou k objednání. Používají k šití certifikovaný materiál, který je vhodný pro děti do 3 let.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 200 otázek, kterým se dostalo 271 495 odpovědí a 409 687 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist