Široká ramena a spánek

Otázku položila: Bývalá uživatelka #148590 2.3.2016 21:49

Otázka mířena na osazenstvo s širokými rameny: Jaké máte polštáře? Jak spíte na boku? Kam cpete to šíleně přečnívající rameno, aby se vám nezablokovala krční páteř a zároveň se prokrvovala ruka?
Od doby, co jsem přibrala, se mi dost rozšířily jak boky, tak ramena. A s rameny mám největší problém. Mám klasický ortopedický polštář. Jenže je moc nízký, nevlezou se mi nikam ramena a krk mám zalomený dolů. Když si ale polštář podložím dalším tenkým polštářem, je zase moc vysoký a já mám krk zalomený nahoru. Je to problém i v tom směru, že mám sinistroskoliozu a tenhle problém mi zesiluje migrény.
Krom zablokovaného krku a křečí (fakt nepříjemné, bolí to až na spánku) mám problém s tím, že když už nějak to spodní rameno poskládám, tak si většinou skřípnu žílu a ruka se mi odkrví. A pak mi blbnou nervy v rukách - necítím malíčky a prsteníčky (respektive je cítím jakoby přes nějakou vrstvu něčeho).
Je to dost nepříjemné. Obzvláště z toho důvodu, že jsem se už minimálně rok pořádně nevyspala. Fakt nevím, co s tím a jsem z toho už hodně zoufalá :(

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • babillage2.3.2016 22:41

    Podle toho popisu mi prijde, ze neni spravne zvolena matrace. Pater by pri lezeni na boku mela byt v rovine. Asi by to chtelo neco s vyssi vrstvou napr. pametove peny, do ktere se ty precnivajici casti ponori. Da se koupit i jen "pseudomatrace" z peny, ktera se polozi na standardni matraci. Pokud mas moznost, jdi si to nekam do sleepcentra odzkouset. Ja ruzne po prodejnach prolezela "mladi" nez jsem koupila matraci :-D

  • sisterrys3.3.2016 10:24

    Já mám tvarovaný polštář z Jisku, zbytek rodiny z Ikei. Ten z můj mi přijde o něco vyšší a měkkčí. Ale mám problém, že mě z něj občas bolívá za krkem. Podle potřeby měním čas od času strany polštáře (na jedné straně má hrb větší a na druhé menší). A tak zhruba jednou do roka to dojde tak daleko, že je mi příjemnější spát úplně bez polštáře. Ramena mám ale normálně velká.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 216 otázek, kterým se dostalo 271 564 odpovědí a 409 748 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist