Šikana

Otázku položila: Anonymní uživatelka #440160 30.3.2022 17:21

Ahoj je mi 13 a před pár dny kluci ve škole začali říkat že mám mor a vždy se honí a říkají u toho mé jméno přidali se k ním i některé holky nebo dnes vysypali něčí pouzdro na mou lavici učitelka (třídní) i když jsi toho musela všimnout třeba na procházce z přírodopisem ale nic s tím nedělá mamce to říkat nechci.........a i když se bráním je ti k ničemu máte někdo nějakou radu nebo zkušenost ? A proč to vůbec dělaj ? Je to má chyba ?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Francy30.3.2022 17:55

    Řekni to mamce nebo třeba babičce, tetě, které věříš. Ty si nic špatného neudělala, to oni a musí se to začít řešit, neměj strach, vyřeší se to, ale musíš o tom někomu říct.

  • Čím více se budeš bránit, tím více to budou dělat. Silnější jedinci si vždy vybírají ty slabší. A když vidí, že tě to zraňuje, tím více to budou dělat. Jsi nejspíše něčím odlišná. Prostě jim ukaž, že ti to nevadí a naopak si z toho udělej srandu. Čím více budeš nad věcí, tím spíše je to nebude bavit. Každý jsme si tím prošli. Já třeba již ve 12 letech měla velká prsa a silné brýle a kluci si ze mě dělali srandu a když jsem jim ukázala, že mi to nevadí, tak přestali. Člověk prostě musí být nad věcí.

  • Ve škole byste měli mít školské poradenské pracoviště, tam můžeš přijít.
    Někdy je v něm metodik prevence, výchovný poradce nebo i psycholog, případně speciální pedagog.
    Oni ví jak to řešit, je dobré na to nebýt sama a najít odvahu se ozvat.

  • Kdyz jsem byla v podobnem veku, tvrdili mi, ze kdyz si jich nebudu vsimat, tak prestanou. Tohle NIKDY neplati a je to ta nejodpornejsi lez alibistu a prizdisracu, kteri odmitaji jakkoliv zasahovat. Agresor nikdy nenecha slabou obet plavat. Bud to chce resit s nekym dospelym (velmi vhodne, az pokud to nezabere, resila bych to jinak.) V horsich pripadech by pomohlo si poridit silnejsi kamarady a jasne vymezit hranice. V nekterych vaznych pripadech pomuze az protiutok.

    Ignorace agresora a uhybani mu nikdy neni resenim. Mrzi me, ze jsem tohle musela pochopit az jako dospela.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 206 otázek, kterým se dostalo 271 519 odpovědí a 409 719 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist