Shnilá myčka

Otázku položila: Anonymní uživatelka #408240 17.8.2019 16:15

Zdravím, koupili jsme byt a v kuchyni jsou spotřebiče. O myčce nám bylo řečeno, že zrovna před pár dny odešla a bude potřeba ji vyměnit za novou. No vypadá dost prehistoricky, takže žádný velký překvapení, ona i vypadá na to, že tu dobrých 15 let byla. Tudíž oprava nepřicházela v úvahu, mávla jsem nad tím rukou a dál jsem neřešila. Zítra nám má přijít nová myčka a s ní i pán na zapojení. Zajímalo mě, kudy se tam dostane aby ji odpojil(skrz tu myčku nebo někde ze ztrany?) a tak jsem myčku otevřela. Vyvalil se na mě hrozný smrad, protože tam zřejmě už nějaký čas v té myčce stojí tak 3 cm vody. Zelená teda ještě není, ale zápach je to hrozný. Když je myčka zavřená, tak to vůbec nejde cítit. Teď se stydím před tím pánem, co zítra přijde zapojit novou a nevím co s tím, jestli to něčemu vadí, když ji má odpojit a odvézt. Jako upřímně čistit to fakt nehodlám... Co myslíte?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • macicekkajik17.8.2019 16:35

    Myčka se musí vyndat z linky, když je vestavná a pak se teprve odpojí. Je dost možné, že jak se odpojí, tak veškerá voda, co je v myčce se vyvalí na podlahu. Tak bych s tím počítala a připravila nějakou nádobu, aby se voda vylila tam. A je také možné, že ještě zbytek vody vyteče při odnášení. A nejsem si jistá, jestli vám to bude dělat pracovník, co vám bude myčku připojovat. Myslím si, že by jste to měli mít již připravené na zapojení nové myčky.

  • Napadlo me zkusit zapnout nejaky kratky program, ale jestli je tam voda, asi je ucpany odtok, filtr..
    Mne osobne by to nedalo a zkusila bych vycistit. A pak zapnout nejaky program na docisteni..
    Coz mi teda ted pripomnelo ze musim vymenit filtr v digestori :-D

  • My třeba máme volně stojící myčku (ne vestavěnou) zabudovanou v lince a normálně se z té linky vysune (máme vyšší linku, takže máme nad myčkou prostor, takže to jde, dříve jsme ji měli zase podloženou a to bylo horší, protože s ní nešlo moc hýbat). Hadičky jsou podobné jako u pračky, vedou vzadu za linkou. Než abych se babrala s mytím, asi bych to raději odpojila sama. To, že myčka neodtekla může mít více důvodů, je to humáč i když tam ta voda nestojí věky, už se nám to párkrát stalo a vždy jsme se s tím dost babrali, jinak myčku bereme i savem...

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 149 otázek, kterým se dostalo 271 330 odpovědí a 409 601 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist