Seznam věciček pro příchozí miminko

Otázku položila: Anonymní uživatelka #35895 31.3.2011 18:31

mám na vás takovou prosbičku, nevvíte o nějaké stránce kde by jsem se dočetla co tak nějak orientačně připravit pro příchozí miminko? jsem prvorodička a ráda bych byla na vše připravena alespoň z poloviny... :-) a nemohu najít žádné pěkné stránky, kde by jsem se dočetla rozsáhlejšího seznamu...moc děkuji už předem :-)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • http://www.promi.cz/
    Ale myslím si, že tam jsou i věci, které nepotřebuješ, to tak bude asi všude :(

  • no tak seznamů najdeš na netu několik, ale všude budou i věci nepotřebné. U čeho si nebudeš jistá, jestli to budeš potřebovat, zkus si zjistit, kde to mají a v případě potřeby dokoupíš.
    Já třeba pro prcka vůbec nepotřebovala dudlíky, odsávačku a flašky-z dudlíků a flašek se dáví, mlíko jinak než ode mne nepřijme a čaj nechce (kamarádka má syna pravý opak, tak byl námi obdarován). S kosmetikou je to totéž, syn se z něčeho osypal a tak tu mám zásoby co mi návštěvy přinesly a budu to rozdávat, zůstanu u kosmetiky z lékárny, která nám vyhovuje a zabírá.
    Máme problém s oblečením, měli jsme velkou spotřebu, syn hodně ublinkává a tak jsem byla ráda i za dupačky po nás, pereme denně a i tak to občas nestačí uschnout (ale zase to nemusí být tvůj případ).
    Můžeš nakoupit plíny do zásoby, vlhčené ubrousky, přebalovací podložky atd. - toho je veliká spotřeba a v akcích nakoupíš výhodněji.
    Taky jsme absolutně nevyužili pro mimčo postýlku včetně peřinek,prostěradel a povlečení-malý spal po návratu z porodnice se mnou v posteli a je nám tak nejlíp, vyspíme se krásně celou noc.
    Na koupání jsem měla koupací kyblík, který se nám osvědčil, ve vaničce prcek brečel,kyblík si zamiloval hned napoprvé.
    No a až někdy ve třech měsících jsem si vybavila domácí lékárničku pro mimčo po poradě s doktorkou (Paralen čípky, Nurofen sirup, nějaké kapky na kašel, kapky Libenar). Předem jsem kupovala jen Bepanthen/není nutný/ stačí Rybilka, buničité čtverečky, 60% líh, tyčinky na čistění uší, teploměr pro mimčo, kapky do očí, Linolu na koupání a olej na promašťování těla prcka.
    Jo a taky prací prášek pro mimina.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 206 otázek, kterým se dostalo 271 535 odpovědí a 409 722 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist