Sezení v kanceláři na gymnastickém míči

Otázku položila: piprdka 29.11.2019 6:53

Ahoj, není tady nějaký fyzioterapeut nebo prostě člověk, kdo má zkušenost se sezením na gymnastickém míči během pracovní doby? Včera jsem to udělala poprvé, četla jsem, že se má střídat se sezením na židli, tak jsem střídala, ale odpoledne mě už pěkně bolela záda v kříži, dneska mám namožená záda mezi lopatkami a cítím ramena. Dle všech návodů jsem se snažila sedět v kontrolované dynamické poloze. Tak teď přemýšlím, jestli jsem tyto dnešní projevy následkem správného sezení na míči a špatného na židli nebo jestli jsem něco na míči udělala špatně.. děkuji případně za názor :)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • macicekkajik29.11.2019 7:48

    Ahoj, je to zcela v pořádku, že tě bolí záda, protože na gymnastickém míči používáš svaly, které normálně při sezení na židli nepoužíváš. Tím jak na gymnastickém míči musíš držet páteř narovnanou, tak se namáhají svaly mnohem více. Vydrž, bolest by časem měla přestat.

  • mně na rehabilitaci říkala, že ani to sezení na míči se přehánět nemá a spíš fakt jen po chvilkách 20-30min v kuse max.
    a pokud tě bolí záda v kříži, tak je něco špatně. ale celkově určitě můžeš být namožená a proto bych doporučila si dát ted trošku oddych. každé cvičení, na které tělo není zvyklé se takto projevuje.

  • bolet bedra by neměla, podle mě máš na míči málo zapojené břicho, vyjede ti zadek do zadu, bedra se prohnou a pak to bolí. JInak bolest zad, mezi lopatkama atd. je právě od toho, že jsou svaly oslabené a teď na míči musely makat :-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 205 otázek, kterým se dostalo 271 515 odpovědí a 409 718 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist