Sexuální orientace

Otázku položila: Anonymní uživatelka #371455 12.2.2017 10:28

Ehm.. Ahoj.. Chtěla bych se vás na něco zeptat. Je to poprvé, co jsem se k něčemu takovému odhodlala, ale jsem zoufalá. (Omlouvám se, vcelku jsem se rozepsala.) Nerada bych zmiňovala svůj věk, ale nejspíš je nutné sem dát aspoň přibližné rozmezí, to jest 15-18.
Jedná se o to, že jsem si v posledních několika měsících "usmyslela", že je zde nějaká možnost, že jsem bisexuál. Sama tím nejsem úplně přesvědčena, ale dost mě to tíží.
Vždy jsem byla orientována na muže, nikdy jsem neměla potřebu žít s nějakou ženou a už vůbec jsem nevyžadovala nějaké ty intimní zkušenosti. Takový malý problém je také to, že jsem stále nevinná ve všech směrech (nemám za sebou první polibek, vztah, sex atd.) Není to tak, že bych neměla možnost s někým být, ale spíše protože se bojím něco si začít. Proto se domnívám, že to může být i nedostatek nějaké té partnerské pozornosti. Tyhle věci si neustále snažím namluvit, ale nepřekrývá to fakt, že jsem se nejspíše zamilovala do své spolužačky.
Abych osvětlila situaci... Letošní rok mě a pár dalších spolužáků přeřadili do nové třídy, jelikož v naší bývalé třídě nás bylo málo (zbytek dali do druhé). Nu a my jsme se dostali do třídy, kde už nějaké známé mám a tou známou byla i ona spolužačka. Menším problémem je, že ji a její nejlepší kamarádku znám z orientálních tanců a v té době jsme jedna druhou nenáviděly.
Teď je to jiné. Naše třídní zařídila přespávačku, na které jsme se všechny tři velmi zblížily. Zjistily jsme, že máme skoro totožné zájmy a velmi si rozumíme. Mě a onu kamarádku vždy fascinovaly homosexuálně orientovaní muži. (Dříve jsem si byla jistá, že jsem se měla narodit jako muž, přes to už jsem se přenesla.) Obě dvě píšeme vcelku peprné příběhy na soužití dvou mužů atd. Chápu, že vám to může přijít zvrácené, ale tohle je takový můj koníček. Začaly jsme spolu psát a nedělá nám problém spolu flirtovat a mít takové ty puberťácké narážky. No, při tomhle se to ve mně zlomilo a já k ní začala cítit vcelku velkou náklonost.
Po tomhle jsem se začala dívat na lesbické po..no a videa, zjistila jsem, že bych s tímhle neměla problém a nějaká moje část po tomhle touží.
Tak vás prosím o radu, můj zájem o muže se nevytratil, ale k němu se přidala i touha pro ženy, přijdu vám jako bisexuál? Nechci nic uspěchat, ale chci podat své rodině informaci, pokud se něco děje, jelikož jsem velmi rozladěná a má rodina si o mě dělá starosti. Bohužel, se bojím jim o tom říct. Dalo by se říci, že má rodina je skoro až nemocně homofobní. Co se týče mého dědy, neustále na ně nadává, babička si myslí, že to není vpořádku a všeho moc škodí a má matka o tomhle nechce ani slyšet. (Otce nemám.) S jistotou mohu říct, že mě mají rádi, ale bojím se, co se stane, pokud má bisexualita bude pravá a né jen smyšlená touha. Prosím, vím, že bych s tímhle měla zajít k odborníkovi, ale i tak prosím...o váš názor.
Děkuji :)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • samsonoh12.2.2017 11:52

    Jak se říká, teprie je jedno, praxe druhé. Fantazie je mocná čarodějka a dokáže s člověkem udělat divy, i ovlivnit jeho smýšelení - démonizovat nebo romantizovat to, co se děje v našem životě nebo co si myslíme, že se děje (nebo i dít mohlo). Proto, aby sis mohla být jistá, je potřeba to vyzkoušet. Ve tvém věku je zcela normální experimentovat a experiment ještě nemusí vydat jasný výsledek. Při čtení mě napadlo, jestli to, že píšete takové příběhy, neovlivňuje i vás a vaši touhu zkusit "něco nového". Celkově vzato bych zatím nedělala žádné závěry. Zkus nejdříve chodit s jedním, pak s druhým, užij si vztah i vše, co k tomu patří a pak se k tomu můžeš vrátit. Zhodnotit, jaké to bylo, co ti to dalo a co jsi přitom cítila. Důležité podle mě ale je, nehodnotit jen na základě sexu. Sex je jen část vztahu, nemůže ho plně nahradit. Přeju ti hodně štěstí :-)

  • Ono málokdo je opravdu stoprocentně vymezený, sexualita je spíš škála s mnoha přechody a každý z nás se vyskytuje někde na té stupnici. Snažit se zaškatulkovat stylem "ještě hetero-" nebo "už je to bisexualita" mi přijde nesmysl :-)

    K tomu oznamování rodině: Dokud si nenajdeš přítelkyni, tak je i tvojí rodině houby po tom, co se ti líbí (lesbické porno apod.). Jasně, že kdybys začala randit nějak víc na vážno se slečnou, tak je asi vhodné jim to na rovinu říct, než ji před nimi tajit, ale jak píše interstellar: jsi zatím v tom "experimentovacím věku" a to, co se ti líbí ve fantazii, už může být v reálu úplně jinak. Takže s nějakým oznamováním bych určitě nespěchala.

  • interstellar12.2.2017 11:03

    Zatím jsi hodně mladá a ve fázi experimentování a poznávání, takže na výrok o sexuální orientaci je brzo. Erotické představy a sexuální orientace spolu nemusí vůbec souviset. Navíc jsi sexuálně nezkušená a vše se odehrává jen ve tvojí fantazii. Kdyby se ti líbil sex s mužem i se ženou, byla bys asi bisexuální, ale tys zatím nic nezkoušela. Až si najdeš partnera nebo partnerku a sexuálně se sblížíte, poznáš, jestli ti vyhovují muži nebo ženy nebo obojí.

  • Nedelej si z toho tezkou hlavu.. Zatim si nezkusila ani jedno. Casem prijdes a to co je to prave.
    Ja jsem bisexualni. Problem mi to nedela, rodina to nevi.. Nemam potrebu se jim s timhle sverovat. Je to moje soukroma vec.
    Nicmene ja muzu zit jen s muzem. Vztah se zenou mi nesedi.. Sex ano, to mam rada, ale partnerku mit nemuzu.. Naopak mam kamaradku, ktera to ma naopak.. Kazdy jsme nejaky.. Rodinu neres, vyzkousej si co ti veki srdce a uvidis sama..;-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 197 otázek, kterým se dostalo 271 489 odpovědí a 409 679 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist