Sed na patách "žabka"

Otázku položila: Anonymní uživatelka #258470 3.5.2019 9:23

Ahoj, malá má 11měsíců a cca měsíc sedí na patičkách "na žabku", špičky má vytočené ven. Švagrová včera říkala, že jim doktorka radila, ať takhle dítě nenechávají a přeučují - nožky přendávat dopředu. Že si kazí kyčle v sedu na patičkách a je to pro něj prostě nezdravé. Když jsem byla před měsícem u naší dr., tak jsem jí říkala, že se malá začíná takhle posazovat, ale nic mi na to neřekla (malá ale ukrutně řvala, takže to byla ultra rychlá kontrola bez zbytečných řečí:))))).
Na netu jsem četla, že to někdo vůbec neřeší, někdo přendává nožičky. Ale co dělat, když jsem se pokusila jí tu nožičku přendat dopředu, tak se buď odplazí a sedne si zase na paty o kus dál (abych jí asi dala pokoj:))) ), anebo chytne balanc - na zadku s nohama dopředu sama ještě prostě neusedí. Anebo tomu nechat čas a nechat ji sedět tak, jak jí je pohodlné a začít s přeučováním až za nějakou dobu?
K doktorce jdeme až na roční prohlídku, za měsíc a půl, to by si nemusela nějak vyloženě uškodit, i když ji takhle budu nechávat, co myslíte?
Pak jsem ještě přemýšlela...přece když se tak to dítě posadí samo a vyhovuje mu to - je to opravdu nezdravé? Nemají děti nějak vnitřně zakodované, jak se chovat, plazit atd a že je to tak správně prostě? Nějak nechápu, že by to měl být vyloženě chybný krok ve vývoji dítěte, jak jsem kdesi četla...chjo.

Budu ráda za každou radu, tip atd:)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 197 otázek, kterým se dostalo 271 489 odpovědí a 409 679 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist