Sebevedomi

Otázku položila: Anonymní uživatelka #511678 11.2.2023 15:11

Ahoj, mate nejaky tip, jak si zvysit sebevedomi? Prijdu si hrozne oskliva oproti vsem ostatnim, uz to doslo k tomu bodu, ze dost casto nejsem schopna se podivat ani sama na sebe do zrcadla. Nelibim se sama sobe a vidim jen to spatne a nedostatky. Ted me jeste odmitl kluk, ke kteremu mam uz nekolik let city (odmitl me uz vickrat, jen je srab a vzdycky to udelal tak jakoze ted se to nehodi, nebo tak) a az ted jsem opravdu pochopila, ze o me zajem nema a to mi sebevedomi snizilo jeste vic, protoze si samozrejme rikam, ze me nechce, protoze nejsem hezka.
Diky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • macicekkajik11.2.2023 18:58

    Každý den si udělej radost nějakou maličkostí. Dělej to, co ti dělá radost a co tě uspokojuje. Každý večer před spaním si říkej, že se máš ráda. Mozek je počítač, který se dá nastavit. Bude to chvíli trvat, ale časem by to mělo být lepší a lepší. Pokud nebude, nezbývá než se obrátit na odborníka.

  • Zlatíčko, úplně mě bolí srdce, když čtu tvé řádky ... Jsi naprosto jedinečná, úžasná bytost, která se jen potřebuje mít ráda, aby lásku mohla dávat dál a i jí dostávat zpět. Vše se řídí zákonem přitažlivosti. Vím, že je to teď těžké se od něčeho odrazit ... Třeba zkus si napsat na zrcadlo: "Mám se ráda ÚPLNĚ celá" - zlatou fixou (zlatá zvýší frekvenci tvé afirmace, či pozitivní sugesce - jak chceš). Pak je i spousta knížek, např. Učebnice Sebelásky :-D. A HLAVNĚ - není vůbec důležité, co si o tobě kdo myslí, říká, odmítá, whatever ... důležité je to, jak se přijímáš ty a od toho se vše odvíjí. Takže má milá, začni se milovat, jsi světlo - jako všichni! Já už tě mám ráda teď a posílám ti na dálku lásku jako posilu pro tvé zamilování se do sebe :) pa

  • Někdy má člověk pocit, že je v jeho životě úplně všechno špatně, viď. Moc bych ti doporučila knihu Nedostatečný pocit vlastní hodnoty, kterou napsal Heinz-Peter Röhr. Jde sehnat i jako audiokniha. Možná je dokonce o něco lepší se do ní zaposlouchat. V českém znění je příjemně namluvená a dobře se poslouchá. V rámci dostání se z podobné situace mi opravdu hodně pomohla. Byl to stěžejní prvek v rámci mého osobního rozvoje a nebojím se říct, že mi změnila život.

  • MagdaRadilka86.6.2023 6:20

    Ahoj, chce to postupně. Nastavovat si jednoduché cíle, kterých když dosáhneš, tak se budeš cítit líp, lepší a postupně se budeš posouvat dál a dál. Já jsem měla po řád ještě mám se sebevědomím problém, ale hodně mi pomáhá poslouchat různé audioknihy o osobním rozvoji z https://www.progresguru.cz/ . Sama jsem taky nevěděla, jak si pomoct, ale díky těm audioknihám jsem se vydala na nějakou cestu, která mě snad dovede k vytouženému cíli, abych se mezi vrstevníky cítila rovnocenná.

  • Monika556524.3. 21:11

    Dobrý den, chápu, jak se cítíte. Proces zvyšování sebevědomí může být náročný, pokud se cítíte nepřitažlivá a vidíte jen své nedostatky. Je důležité si uvědomit, že každý máme své kvality a krásu, která není jen o vzhledu. Možná by vám mohlo pomoci najít si čas na seberozvoj a péči o sebe, ať už cvičením, meditací, čtením inspirativních knih nebo terapií. Já jsem dlouhou dobu nebyla spokojená se svými intimními partiemi, a tak jsem se objednala na labioplastiku tady https://www.labioplastika-praha.cz/.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 199 otázek, kterým se dostalo 271 493 odpovědí a 409 687 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist