Šaty na maturitní ples

Otázku položila: Anonymní uživatelka #73527 29.8.2012 15:47

Ahoj holky,
letos mě čeká maturitní ples, zacinam pomalu chystat, pomalu kupuju doplňky, zkouším líčení a účes a... rána do čela. Rodiče mi nechtějí koupit maturitní šaty, ani půjčit z půjčovny nějaké pěkné, sama nemám moc peněz, letos jsem nesehnala brigádu :( Prý si mám vzít šaty z tanečních, takové černé ke kolenům, jak na pohřeb... Je to můj ples, na který budu vzpomínat celý život a samozdřejmě asi jako každá chci vypadat co nejlépe, mít krásné šaty a všechno okolo :) Ale bez šatů to asi nepůjde...
Nevím, jak to mám říct rodičům, nechci je prosit o peníze, ale můžu klidně říct, že až tak bídně na tom finančně nejsme, abych si nemohla projednou koupit šaty... Mrzí mě to, protože jsem se na ples těšila, a když nebudu mít nějaké normální šaty, bude asi po plesu

Děkuji všem za odpovědi :)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Myslím, že každá holka chce být na svém maturitním plese krásná, to tě plně chápu, jsi chytrá, že takovou věc řešíš v takovém předstihu, aspoň tě nic nepřekvapí ;-) pokus se rodičům V KLIDU vysvětlit, že všechny holky budou mít šaty z půjčovny - nemusíš si je hned přeci kupovat, už bys je pravděpodobně neunosila...podívej se v okolí po půjčovnách a vyzkoušej si, které ti budou nejvíc slušet, vem si s sebou kamarádku, nebo třeba mamku, aby ti poradily. Většinou se dává za šaty záloha a doplatek až později, takže to nebude pro rodiče taková finanční zátěž najednou, myslím, že mě šaty stály okolo 2tis.
    Samozřejmě si je za tu cenu můžeš koupit, vietnamci mívají plesové šaty, nebo třeba v polsku na trhu je také mají, ale nevím jaká je to kvalita.
    Přeju hodně štěstí nejdřív u rodičů, ať se ples vydaří a pak u maturity zazáříš ;-)

  • Ahoj. :)
    Jak už zde bylo řečeno, v půjčovně seženeš krásné šaty a za málo peněz. :) Nebo se taky zkus podívat na aukru, i tam se dají sehnat krásné šaty fakt za málo peněz. :)
    Jinak já tě úplně chápu, já na svůj maturitní ples vzpomínám pořád, byla to nádhera. :) A nevypomohl by ti třeba přítel, pokud pracuje? Určitě chápe, jak je to pro tebe důležité. :) Můj nákupy nesnáší, ale maturitní šaty se mnou kupovat jel a dokonce mi je chtěl zaplatit, ale já jsem nechtěla, rodiče mi na ně dali. Dodnes si pamatuji ten pohled, když jsem si je zkoušela, díval se moc krásně. :) A na plese mě nespustil z očí. :) Takže naprosto vím, jak se cítíš, mně by také mrzelo, kdybych měla jít v nějakých, ze kterých bych nadšená nebyla.
    Anebo mě ještě napadá, nemáš nějakou šikovnou kamarádku, která umí šít? Kamarádka takhle měla od nějaké známé ušité šaty, vzala si akorát peníze na materiál a nic jiného. A spíchla jí nádherné šaty v takovém antickém stylu, na silná ramínka, pod prsy byla stužka s glitry a pak splývaly na zem, byly fialové a na vrchu jen taková pavučinková látka, no nádhera, vypadala úžasně, já našla takovou mírnější obdobu v Lindexu v černé barvě. :)

  • Tak rozhodně si šaty nepůjčuj, za ty prachy se to nevyplatí. Vždyť se dají nechat ušít krásné šaty do tisícovky, nebo koupit u větví - které vypadají stejně jako značkové za pár kaček. A můžu tě uklidnit: Nebudeš na to vzpomínat celý život. Jsem ze školy 7 let a pomalu ani nevím, co jsem měla na sobě na maturáku, nebo při státnicích nebo jiných akcích - krom svatebních šatů, ty si pamatuju a mám je ve skříni ;-)

  • ahoj.. mám tady jedny, je to tak S-ko, růžový stahovací korzet a taková ta nabíraná "sněhová" sukně s obručí.. jo, musely by se dát do čistírny bo mě tehdy kdosi polil nějakým svinstvem, já to sice vyprala, ale jen na šetrný program a ač to není nijak vidět, zblízka když zaostříš, tak to maličko vidět je.... válí se mi tady už roky!!!! je mi líto je vyhodit a na prodej myslim, že nebudou nic moc... jako jsou krásný, ale kdo si koupí šaty, který by bylo dobrý projet čistírnou? jestli máš máš tak 165cm a jsi štíhlá, za nějakou symbolickou cenu ti je pošlu

  • moje kamaradka ma rodice kde pracuje jen otec a to jeste dela nejakeho hudebnika jednou za cas ma nekde vystoupeni a tak tak vyjdou s jidlem, vzala obleceni co uz nenosi a prodala je , pucila si neco od babicky , sla sem tam na nejakou par hodinovou brigadu takova narazovka to byla vzdycky a taky musela dostavat na jizdne penize a ty si skudlila jak jen to slo vozila se s kamarady nebo radci vysla drive a sla pesky snazila se ze vsech faktoru setrit... myslim ze je sance jak ty saty mit taky je fajn si zajet do polska maji tam krasne saty a levne oproti nam tady :) hledat na inzeratech dal nevim jak poradit snad ti pomuze ten pribeh :( doufam ze si je koupis podle svych predstav :)

  • Taky mě čeká letos maturitní ples, taky chci být krásná a rozhodně budu mít krásné šaty z půjčovny. :) Takže úplně chápu, že nechceš v černých z tanečních, že chceš být jako princezna... Chystám se v září jít si nějaké vybrat, ale určitě bych si je nenechávala šít, vůbec se to nevyplatí. U nás seženu v půjčovně šaty kolem 800,- a krásné, už jsem odtam měla dvoje na prodlouženou. A pokaždé jiné. Když bych si nechala nějaké ušít, tak sice budou JEN MOJE, ale vezmu si je párkrát a pak mě to omrzí. Takže za mě nešít, ale půjčit. :) Taky se chci líbit. :)

  • Já bych si vzala ty z tanečních. Tam jsi to taky na kolonách vydržela a podle mě je jedno, v jakých šatech budeš, hlavně že budeš s lidmi, které máš ráda a budeš se bavit.

  • 1.Jestli ti opravdu tak na tom záleží neni trochu pozde to resit? 2.Podívej se do nějakých půjčoven,najdi si na netu nejaké blízko vasemu mestu,nebo ve vasem meste 3.Jestli to nepujde,nemusim o penize prosit rodice,zkus sourozenci,tety,babicky,kamaradku...

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 231 otázek, kterým se dostalo 271 617 odpovědí a 409 754 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist