Šátkování

Otázku položila: Anonymní uživatelka #258220 26.9.2019 8:29

Dobrý den, chtěla bych zkusit satkovani, až se nám malý narodí, ale vůbec se nevyznám v těch velikostech... Postavově jsem štíhlá, velikost S... Dal by se pro začátek použít šátek z Lidlu? Nevím jestli mi to půjde a není na vyzkoušení drahý. Moc děkuji za každou radu.

Baby doo...

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahoj, odkazu te na skupinu na fb Nosime deti. Tam mas odkaz i na regionalni skupinky. Vzdy je lepsi si satkovanu zkusit, nekomu vyhovuje nositko, nektere dite na to proste neni vubec. Sama nosim v nositku. Satek mam taky, ale prodavam, protoze me vadi, ze nez uvazu mala krici. V nositku nahodim, prehodim popruhy na ramena a zapnu prasku. :-)

  • Nejlepší je najít si regionální skupinu na fb a tam vyzkoušet. Jinak pro novorozence doporučuji šátek bavlna bambus je krásně měkký a dobře že váže. Dá se koupit i použity za pár korun

  • Minimální délku bych volila 5m. A do budoucna ne pružný. Malý co měl nad 8kg, šátek už nebyl vhodný. A to u nás bylo docela hned. Pak jsme na to navázali manducou. Bylo to šup šup. Ale chtěli v tom být až tak od 4m. Takže vázat do kolébky jsme ani nezkouseli. Ale doporučuji, aby to někdo kdo satkoval předvedl. Protože sice jsme nastudovala videa, a teoreticky to bylo dobře, jenže jsem neutahovala. Takže to nebylo to pravé.

  • kosicek26.9.2019 9:51

    Jestli jseš štíhlá, tak by ti bohatě měla stačit velikost šátku 5, tzn. délka cca 4,2 m, i když znám i štíhlé, drobné maminky, které preferují délku 6, ten je ještě cca o půl metru delší. Já i když nejsem úplně štíhlá a drobná, tak mám raději kratší šátek (5), který tak neválím po zemi a nemám pocit, že se do něj zašmodrchám, vážu na konci šátku.. Se šátkem z Lidlu osobní zkušenost nemám, ty jako nezkušená nemáš možnost srovnání, takže možná by ti i stačit mohl, zvlášť pokud opravdu nosit chceš (však nosit se dá i v ručníku, či prostěradle a pod., když na to přijde), každý šátek jinak spolupracuje při vázání, s některým to jde skoro samo (dotahování a td), taky šátky jsou různě pohodlné, přizpůsobivé..teď je tolik možností a opravdu široký výběr, tak je těžké si vybrat. Omrkla bych nějaké recenze zkušenějších, i když koupit nějaký obyč. levný šátek je taky cesta, existuje však velké riziko, že buď tě od nošení odradí nebo se stejně velmi pravděpodobné nevyhneš investici do dalšího lepšího šátku. Na FB bývají regionální nosící skupinky, které často pomohou, můžeš si třeba osahat a vyzkoušet různé šátky a třeba i šátek někdo zapůjčí, některé skkupinly mají k tomu účelu i skupinové šátky, takže podpora v tomto je doca velká, takže můžeš zkusit jít i touto cestou, pokud se bojíš té prvotní investice. Můžeš se také poohlédnout po šátku z druhé ruky a vybírat nějakou ověřenou kvalitu, za sebe mohu jako skvělý a velmi odolný univerzální-i barvou šátek na celé období doporučit třeba Storchenwiege leo, zanošený má super vlastnosti, je nenáročný na údržbu, ale rukama mi prošlo více šátků-didymos, vatannai, loltusche...

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 206 otázek, kterým se dostalo 271 535 odpovědí a 409 722 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist