Šátek pro novorozence

Otázku položila: Anonymní uživatelka #355399 19.1.2017 20:31

Dobry den, prosim o zkušenosti rada bych pořídila satek ale vubec se v nich nevyznam .. jaký material atd nemate nekdo zkusenosti? Dekuji

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • zalezi, jake mas predstavy. zda chces hodne satkovat, nebo jen obcas, zda chces satek menit, nebo mit jeden na "trvalo", atp.
    pro novorozence jsou vhodne elasticke satky. ty je vhodne kupovat nove, ne pouzite, protoze postupem casu povoli. jsou vhodne jen do urcite vahy (dle typu satku), vetsinou tak do tech 6 mesicu cca. pak uz je dite moc tezke, satek to neutahne a dite sklouzava do spatne polohy.
    pevny satek vydrzi podstatne dele, ten je mozne koupit i z druhe ruky, casto byvaji lepsi, protoze uz si sedli, neklouzou, atp.
    pokud jde o konkretni typ, jsou levnejsi a drazsi. ja na zacatku nevedela, jak moc budu satkovat, zda mi to bude vyhovovat, atp., tak jsem na zacatek koupila babydoo za necelou tisicovku. pochvalily mi ho zeny i na kurzu noseni a nosim v nem uz 2 decko. prvni dceru od narozeni do cca 2 let a cca 14 kg, pak jsem byla na rizikovem tehu. mela jsem tedy i kocarek, takze satek nebyl v provozu nonstop, ale uzil si hodne a je porad jako novy

  • Zkus se na fb podívat,jestli neni ve tvém městě nějaká skupinka a určitě by ti tam maminky nosičky poradily. Ja takto taky sháněla info a jedna maminka mi i na měsíc šátek zdarma půjčila a ukázala,jak vázat. :-)

  • Já jsem si teď na mimco pořídila značku little frog 55%bavlna 45%bambus vhodný pro miminka a cca do 8-9kg

  • sisterrys19.1.2017 21:22

    Já si pořídila didymos vlny (z bazaru za 2000) a super. Chtěla jsem něco na malé mimi, ale zároveň, aby to byl univerzal do každého počasí a i na větší dítě. Ovšem jsme teď presedlali na manducu, tak nevím, jestli i na to větší ditko je v pohodě.
    Doporučuji se zeptat na nosenideti.cz, tam mi hodně poradily.

  • duramura19.1.2017 21:40

    Od novorozenete jsem nosila v amazonas satku. Mela jsrm pucen, zanosen, je levnejsi cen.kategorie (cca 1500), a spokojenost velika. Sem prakticka zena, uvazat sel, pohodlny byl, dal sem neresila ;-) takze doporucuji.
    Ted sem od jeziska dostala storchenwiege, zatim jen vypran, na nosence ceka. Nicmene pri cvicnem vazani nevidim rozdil a to je o litr drazsi.

  • martinamej19.1.2017 23:07

    Určitě koukni na FB skupina nosíme děti. Jsou tam zkušené maminky a spousta tipů a rad..já teď řešila to samé a pořídila LoktuShe šátek. Už je doma a je super!

  • Eika20.1.2017 9:41

    Ahoj, já mám 6-ti měsíční miminko. Na záčátek se mu šátek moc nelíbil, ale teď je v něm rád. Trpěl na ekzém a nebylo mu příjemné být přimáčknutý v šátku.
    Kamarádka mi půjčila šátek zn. Vatani a je fajn, je pravda, že zatím ho využívám jen doma, ale jak bude tepleji, tak ho chci zkusit i venku.
    Nevím odkud jsi, ale náhodou jsem našla tohle tak se podívej, třeba Ti to pomůže :) http://pujcovnasatku.cz/

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 189 otázek, kterým se dostalo 271 440 odpovědí a 409 663 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist