Šátek na nošení dětí/ baby vak

Otázku položila: Bývalá uživatelka #27011 11.2.2012 10:57

Ahoj, máte někdo zkušenosti s šátky nebo vaky na nošení dětí? co myslíte, že je lepší? Máme doma malého novorozence a ten čertík prostě nechce být sám, tak vážně uvažuji nad tímto, abych ho mohla mít u sebe a zároveň něco i dělat.

Tak jsem si koupila šátek ŠANAMI, ale když se ho snažím do něj dát tak ječí jako by ho na nože brali.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • No, já měla šátek a řvali v něm oba dva, oblíbili si ho až jako větší, ale jako malá miminka-neměl úspěch, bohužel, asi bych si ho nejdřív půjčila a pokud ho bude mimi mít rádo, tak pak koupila...

  • sigiska11.2.2012 20:49

    Já malou od 6 týdnu nosila v šátku na kolébku. Musím říct, že to bylo faj, malá se nechá bez problému nosit i teď v 15 měsících. Teďky jsem si pořídila MANDUCU, protože vázat malou na záda je horor :-D Šla bych do šátku, malá si v něm doopravdy lebedila a já měla volné ruce a mohla něco dělat.

  • nosila jsem obě děti , od narození až cca do 3 let, ( když byli starší, tak už jen na výlety a příležitostně, ) ale když byli kluci malí, tak to bylo super, když jsem nemohla nic udělat v domácnosti, vyžadovali moji přítomnost, máme český šátek tento a spokojenost, unese i starší dítko :
    http://www.sanami.eu/detail.php
    šátek jsem vezla i do porodnice, ortoped nám úvaz kříž s kapsou přímo i doporučil kvůli špatným kyčlím, bylo to super, mohli jsme do přírody, do knihovny, cestovat...

  • Nosím dcerku téměř od narození. V kočárku i položená doma brečela, tak jsem pořídila šátek. Sehnala jsem český šanami oříšek, který je s příměsí bambusu http://www.sanami.eu/detail.php a nemůžu s ho vynachválit. Vázat s ním šlo lehce (je jemný přesto neklouže) a díky bambusu mi i ve výcevrstvých úvazech nebylo teplo. Vázala jsem i kolíbky ale rychle přešla do vertikálního úvazu kvůli kyčlím, které malá neměla v pořádku (dědičnost po tatínkovi). Dcera se mi v šátku vždy uklidnila a skoro vždy usnula. I po několikahodinovém spánku mě nebolely ramena, přičítám to šátku, který je opravdu nosný. I teď, když je malé přes rok v něm nosím (teď už na zádech), a asi ještě dlouho budu, protože se jí to moc líbí.
    Co se týče odkazu, co sem někdo dával (šátek - nosítko) to bych nedoporučila. Je to pružný materiál a ten se prověsí a miminko pak nebude mít správně podepřená zádíčka (čím těžší dítě, tím horší to bude). A taky se mi nelíbí poloha nožiček. Ty bají být v abdukčně-flekční poloze (široce rozevřené a podsazený zadeček) a tady to tak rozhodně není.

    za mě šátek doporučuju šanami exklusivní řadu, který ti vydrží i na batole a nestojí majlant :-)

  • My máme klokánku od Chica, a není nad ní. Zvládnu tak uvařit, uklidit, všechno a malá je spokojená že je u mě :) Ted zjistila že má pusu tak si ji i cumlá :D

  • já používala oboje. Naprosto super. Šátek jsem používala doma a když jsem si ji vázala hned doma, že jsme šli třeba do města a vak byl v pohotovosti v autě. Na to běžné přenášení, ale nejvíc jsem ho využila, když už malá nebyla ve vajíčku. Jinak jsem tahala vajíčko.

  • Jak máte staré miminko? jak poznáte, že nechce být sám?

  • lulatko11.2.2012 16:06

    Já si zhruba v dceřiných 2 měsících pořídila šátko-nosítko od fy. Closeparents (odkaz třeba tady http://www.isatky.cz/elasticke-satky/close-baby-carrier-satek-nositko-2.html) a spokojenost. Je to v podstatě předvázaný šátek (jaksi se mi nechtělo do učení se různých úvazů :), takže mně to plně vyhovovalo. Dítě rovněž spokojené a mně to hlavně uvolnilo ruce a konečně mohla něco udělat. Užívali jsme ho prakticky denně tak na cca 2 hodiny do dceřina půl roku, pak jí nosící obsese naštěstí opustila. :) Klokanku jsme dostali darem, ale mně moc nevyhovovala a dcera v ní taky tak zvláštně "visela", tak jsem ji ani nepoužívala. Zkus se podívat krom šátku třeba po manduce (manduka), přijde mi lepší/vhodnější než klokanka a používá se velmi jednoduše.

  • Já mám toto

    a nemůžu si to vynáchvalit. Kupovali jsme to hlavně proto že nemám buňky na vázání šátků a chtěla jsem aby mimino mohl nosit i manžel a v tomto ho fakt nosil docela často, ptz je to jednoduchý, často spolu vysávali, nebo ho nosil na procházkách. Nosili jsme ho od narození tak do těch 4 nebo 5 měsíců, pak už byl strašně těžkej a už to nešlo.

  • Souhlas s mysici. Ani jedno dítě v něm nevydrželo - ječeli jak pominutý. Určitě nejdřív půjčit - ať víš na čem jste. Když už děti mohli sedět, pořídíli jsme krosnu a to se oběma pro změnu moc líbilo (úvaz na záda jsem se bála používat).

  • Mým dětem hodně vadilo to že "nevidí". Zkus klasický úvaz na kolébku a nepřetahuj ten šátek přes hlavu. Mimčo bude mít pocit, že ho "normálně" chováš, ale bude podepřené šátkem. Nevýhodou je, že ho pořád musíš hlídat aby mimčo nevypadlo. Pár hodin se to takto vydržet dá a trochu to uleví.
    Taky mám Šanami a teď ho půjčuji kamarádkám. Zátím jsem ho půjčila dvěma a ani u jedné nebyl úspěch - takže nevim, zda celé šátkování není jen reklamní tahák :-( .

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 210 otázek, kterým se dostalo 271 553 odpovědí a 409 732 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist