Samota

Otázku položila: Anonymní uživatelka #393856 3.6.2018 23:03

Připadá mi, že jsem docela dost jiná než ostatní holky (ze třídy). Je mi 13 a to o čem se baví asi nikdy nepochopím (kluci, sex atd). Pořád si ze mě dělají srandu, vždy si něco najdou. Nejhorší je, že jiné kamarády nemám. Na žádný kroužek chodit nechci, jelikož se bojím. Bojím se že mi ta věc nepůjde a že to bude stejné jako ve škole (a hlavně taky nevím kam bych měla chodit, jelikož jsem lempl). Asi mám nízký sebevědomí. Sice chodím na jazykový kroužek, ale zase se bojím že mne ty holky pošlou někam (a nebo taky ne, prostě se všeho bojím), když se jich zeptám jestli nezajdou ven. Cítím se pořád sama, jsem pořád doma, protože se mnou nikdo nechce jít ven (jen výjimečně). Prostě se bojím, jsem nejistá a taky odlišná. Nevím co mám dělat, prosím nějaké rady.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • No ja bych tak drsna nebyla. Je videt, ze damy nademnou nikdy doma nemely (nebo samy nebyly) pubertaka s nizkym sebevedomim. Za prve nikdo ani tvy rodice ti nemohou rikat, ze jsi lempl. Neni to tak! Rikej si to ode dneska kazdy den. Proste rano vstan a rekni ze jsi dost dobra!! Do krouzku pokud by jsi chtela je otazka co by te bavilo. Vetsinou jsou vcelku normalni lidi v kreativnich ci prirodovednych oborech. Nebo muzes sama zacit hrat treba geocaching. Coz neni krouzek, ale na ruznych setkanich poznas i fajn dospele nejen vrstevniky. Pokud nejsi na sport ( coz doporucuju, protoze te to uvolni od stresu, zlepsi ti to telo a kdyz budes hodne trpeliva prekonas sama sebe) tak zvol neco umeleckeho. Jinak na zlepseni depresivnich nalad si zajdi sama parkrat do tydne zabehat. Hodne spi a dobre jez. Puberta je narocna zvlast pro holky. Vsechno se v tobe mele hormony hyri, ale casem se to ustáli;) kdyby sis chtela jen tak popsat napis zpravu :)

  • Ne všechny kroužky a zájmové činnosti jsou výkonnostní. Co zkusit třeba nějaké sdružení typu Brontosaurus? Tam bývají fajn lidi, nebývá problém zapadnout a ještě uděláš něco prospěšného...

  • :-)Ahoj, asi bych to nijak moc neřešila, určitě máš třeba aspon jednu dvě dobrý kamarádky. Taky jsem dřív byla spíš takový samotář a postupem času jsem zjistila, že si víc rozumím se staršími lidmi. Dej tomu čas a zkus si najít aspon jednu bližší osůbku. Třeba ted´ v létě potkáš někoho moc fajn :-)
    Držím palce ! ;-)

  • Francy4.6.2018 7:23

    Možná to bude znít krutě, ale když se takhle budeš pořád litovat, tak to lepší nebude. Jsi lempl? Jak to víš, když jsi nikdy nic nezkusila? Třeba umíš krásně kreslit, zapadla by jsi do dramatického kroužku nebo klidně i něco podniknout u zvířat - chodit venčit, jezdit na koních v oddíle nebo se přidat ke skautům. Je to tolik možností.
    A těm kecům o sexu nevěř, pochybuju že aspoň jedna z nich viděla nahyho kluka, to jsou jen silácký řeči.

  • wirna4.6.2018 8:10

    Souhlasím s ostatními. Jak můžeš vědět že něco nezvládnes když to nezkusis?? Myslis, ze všichni okolo tebe umi vse na poprvé!? Třeba by sis rozuměla se zviraty, ony poznaji dobreho člověka. Třeba mas vlohy modelovat z hliny ci tocit na kruhu. Treba od umis rychle háčkovat. Nebo rozumis pc. Jak to vis, když to nevyzkoušis?
    A to s klukama jim never, taky jsem mívala takovy spolužačky ( kecy kecy a skutek utek ) a ja byla divna. A ted delam praci, kde jsem stále divna 😂 ale ktera me baví a rozumim ji vic nez vsichni ostatní co tu jsou. A oni to vi, ale nikdy to nepřiznají. A ja jsem v pozici kdy můžu říct - vidis je to špatně, ja ti to rikala :-D

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 205 otázek, kterým se dostalo 271 510 odpovědí a 409 715 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist