Samostatné spaní dítěte

Otázku položila: Bývalá uživatelka #56691 11.11.2015 21:04

Ahoj holky, chci vás poprosit o názory, zkušenosti,... Jak některé z vás vědí, přestěhovali jsme se od rodičů z 1+1 do vlastního většího domečku 3+1. A teď k dotazu. Když jsme se přestěhovali, malý s námi spal v ložnici, usíná už sám bez problémů v postýlce. Mezitiím jsme dodělali dětský pokojík, kam jsme se všichni přestěhovali, protože děláme komplet ložnici znovu. Příští týden budeme s ložnicí finišovat a teď řešíme dilema, zda zpět do ložnice s námi přestěhovat ještě malého. Jde o to, že v únoru čekáme mimi a podle mě by bylo lepší už malého nechat samotného v pokojíčku, tak abychom my byli s miminkem v ložnici. Malému jsme koupili do pokojíčku nábytek, jehož součástí je i velká postel, takže kdyby se něco dělo, může tam s ním manžel nebo já přespat. Můj muž z toho má strach, malej je jeho bobánek, podle mě bychom to měli zkusit. Ještě dodám, že malému bude 17 měsíců. Co myslíte holky? Zvládli to vaši prcci v tomto věku nebo myslíte, že bychom si měli ještě obě dětičky nechat u sebe v ložnici? Moc děkuju

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Mám o 2r mladšího bráchu, pokojíček jsem měla s postelí, ale rodiče mě nechávali spávat v ložnici ve vysunutém šuplíku, patří to k jedné z mých 1. vzpomínek. Pamatuji si, jak to bylo pro mne těžké období. Sama mám 3 děti, 1. 2 po dvou letech a prvorozený šel spát do vlastního až se sestřičkou a nemohla bych konat jinak, protože vím jaké to je.

  • každý dítě je jiný, já bych to nechala ne něm. zkusit to můžete, ale musí vědět, že může kdykoliv zpátky do ložnice. možná mu i do pokojíčka pomůže světlo na pohyb s kterým může i odejít do té ložnice aby se nebál tmy např. http://www.svet-svitidel.cz/philips-massive-69112-34-ph-led-orientacni-svitidlo-bug-1xled-230v-cmelak.html reaguje na pohyb a čmelák jde zvednout a svítící odnést;-) my jsme dávali do pokojíku děti až společně, starší se tam sám bál a spal s nama v ložnici až do dvou let mladšího dítka, pak se stěhovaly obě zároveň a starší nám ještě chodil do ložnice se v noci mazlit..... každý dítě potřebuje svoji dobu a je nutný mu tu dobu dát aby si nepřipadalo odstrčený a vědělo, že ho mají rodiče rádi. vnímavý ročdič tohle dokáže u vlastního dítka odhadnout správně;-)

  • A.t.i11.11.2015 21:09

    Mladšímu synovi bylo také 17 měsíců, když začal spávat sám ve svém pokojíčku a vůbec žádný problém s tím nebyl.

  • Urcite zvladne :) my jsme maleho taky v 17 mes prestehovali do pokojicku a zvladl to krasne..spinkal uz celou noc,tak nam nic nebranilo. Kdyz ma treba blbe sny nebo ho boli zoubky a vyzaduje mou pritomnost,tak mame taky v pokojicku valendu a proste spim s nim :) Drzim palce ;)

  • terryk12.11.2015 9:43

    Ondra to určitě zvládne, držím palce. Pokud se ti budí jen jednou ta noc, neviděla bych samostatný pokoj jako špatné řešení. Ba naopak. A propos, jak se ti povedlo malýho odstavit? U nás je to každodenní megaboj o prso, v němž se žádné chvaty nezakazují:-D přitom bych už ráda přestala kojit:-)

  • petulinkaa1312.11.2015 11:54

    Urcite nechat male samotneho v pokojiku.Malá sla sama do pokojiku v roce a v pohode,potrebuje svuj prostor a vy taky,nerikam,ze za vami nebude chodit v noci,ale chce ho ucit na svuj prostor a to i od vas,takze bych se toho vubec nebala :-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 209 otázek, kterým se dostalo 271 547 odpovědí a 409 726 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist