STRES

Otázku položila: Anonymní uživatelka #393464 11.11.2018 21:31

Ahoj, chtěla bych se na něco zeptat. Začnu asi takhle. Jsem v prváku na SŠ a strašně se stresuji. Jsem strašně citlivá, takže si to snad dokážete představit. Mám strach ze zkoušení u tabule a hlavně mám strach, že přijdu o svou nejlepší kamarádku. Zní to bláznivě, já vím, ale chodíme spolu do třídy. Známe se sice 2 měsíce, ale přijde mi, jako bych ji znala už dost dlouho. Jsme vážně úplně stejné a ať to zní, jak to zní, vždy když se něco děje, ta druhá to na dálku dokáže poznat. Kolikrát už se nám stalo, že jsem se v noci probudila s tím, že nemůžu usnout, volala jsem jí, zda je vše v pořádku a ona brečela a byla na tom špatně. Nebo se nám dost stává, že když jedu domů ze školy a kouknu se na hodiny, zaznamenám čas například 16:17 (nemám Wi-Fi) a nějak mi ten čas uvizne v hlavě. Když přijedu domů na Wi-Fi, přijdou mi od ní přesně v ten čas zprávy, že mě například potřebuje nebo se něco děje. Přijde mi, že jsme nějak propojené. Vím jak to zní, ale nemůžu si pomoct. Proto mám strach, že o ni přijdu. Momentálně se nebavíme, jelikož se začala bavit hodně s její bývalou spolužačkou ze základky, která je z vedlejší třídy a dřív ji hodně pomlouvala. Mrzí mě to a bojím se, že mě vymění. Mám z toho stres a jsem kvůli tomu i hodně často smutná. Proto bych se chtěla zeptat, zda je něco, co by mi pomohlo. Nějaký sirup nebo prášky na uklidnění. Psycholožka mi předepsala sirup na úzkosti, ale ten nemůžu brát pořád. Budu ráda za jakoukoli radu, děkuji.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • macicekkajik11.11.2018 23:02

    Na uklidnění doporučuji meduňku. V dnešní době internetu a počítačů mne připadá, že už si mladí lidé nedokážou nic vyřešit sami osobně. Vezměte svůj život do rukou a začněte žít. Bojím se toho, tak před tím uteču a stresuji se. Ale život je o tom postavit se tomu čelem. Život v žádném případě není jednoduchý, ale vše se dá vyřešit a nejistota je nejhorší. A prášky či sirupy na uklidnění tvůj problém nevyřeší. Tak se vzchop a s kamarádkou si promluv, ať víš na čem jsi. Chodíš na školu a ani nevíš, co tě čeká až z ní vyjdeš. Veř, že až budeš chodit do práce, tak se nad těmito problémy jen usměješ.

  • Osobně si myslim, ze by se vše vyřešilo, kdyby jste si spolu sedli někde v kavárně a promluvily si o všem. Zní to staromodně, ale asi to bude nejlepší řešení. Buď bude vše Ok, nebo ti řekne sice to, co slyšet nechceš, ale vyřeší to tenhle problém. Jinak na stres funguje čokoláda 🤷🏻‍♀️ Ta se ale taky nedá jist porad. Pak tady jsou čaje. Stačí zajít do lékárny (dm) a hledat tam😌

  • Francy12.11.2018 9:00

    Tenhle dotaz si sem už nedávno vkládala a odpovědi si dostala. Nebuď na ni tak upnutá, máš svůj život a ostatní okolo tebe také. Každý si musí umět občas vystačit sám se sebou. Nebuď majetnická nebo zůstaneš nakonec vždy sama.

  • Můj recept na uklidnění a stres je si to pěkně udělat

  • JanaK2015.11.2023 17:49

    Dobrý den, chápu, jak těžké pro vás musí být, stres ze školy a obavy o přátelství. To všechno může být hodně náročné. Mně v podobných situacích napomáhá kratom, který si kupuji na internetových stránkách https://www.greenherbs.cz/. Pomáhá mi lépe zvládat stres a úzkost, ale nejdříve se poraďte s někým, zda je pro vás vhodný. Přeji vám, abyste se cítila lépe a nevzdávejte to.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 190 otázek, kterým se dostalo 271 444 odpovědí a 409 668 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist