ŠKOLA

Otázku položila: Bývalá uživatelka #207017 18.1.2021 12:48

Dobrý den chtěla bych se zeptat jsem 9. tride a na pololetni vysvedceni mam 7x dvojku 9x jednicku
1x ctyrku...nikdy jsem na vysvedceni ctyrku nemela az tedkom (mela jsem mit trojku pan reditel mi dal ctyrku a holce co mela horsi prumer dal trojku) takze mi to zkazilo vysvedceni ...chtela jsem jit na maturitni obor a ted nevim jestli mam jit na maturitni nebo na obor s vyuc.listem

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • není těch známek nějak mnoho?
    ono dost záleží i na tom, z jakého předmětu ta 4 je. jsou předměty u kterých to tak nevadí a sš na to hledět nebude, jiné jsou takové, že ta 4 bude znamenat nějakou ztrátu bodů.
    a upozorním na jednu věc - není ideální počítat průměr. každá známka může mít jinou váhu. a pokud ta holka třeba napsala lépe písemku a ty jen nějaký referát, který ti zlepšuje průměr, tak to je rozdílná váha známek.

  • Francy18.1.2021 13:04

    Dost podstatný je, z čeho ta 4 je. Pokud z předmětu, který je pro SŠ stěžejní, tak bych se nad tím znovu zamyslela. Nejsem teď úplně v obraze, jak je to s nástupem na SŠ, ale nejsou povinné přijímačky a teprve podle nich je sepsán pořadník?

  • Taky zalezi z jakeho predmetu ta 4 je. Jestli je ten predmet v nasledujicim maturitnim oboru dulezity, to by mohla skola posuzovat jednotlive. Jinak skoly podle me posuzuji prumer a pokud je v limitu, klidne se prihlas i na maturitni obor. U oboru s vyucnim listem je take mozne si udelat nastavbu zakoncenou maturitou.

  • Trochu záleží, z čeho ta čtyřka je a na co se chceš hlásit. Ale co jsem četla, vysvědčení z tohohle pololetí by se nemělo pri prijimackach brát v potaz. Pokud vyloženě nepropadas, nevidím důvod,proč bys na maturitní obor nemohla jít. Ale rozhodovala bych se hlavně podle toho, co chci v budoucnu dělat a která škola mě láká víc.

    Já jsem třeba chtěla jít na kadernici, ale mamka mě přesvědčila, že když mám vyznamenání, tak přeci nepůjdu na ucnak. Tak jsem šla na zdravku. Škola mě bavila, ale nedělám to a ani nikdy nechci. Kadernici bych dělala ráda.

    Takže neřeš znamky a teď to, co chceš.

  • Já měla taky jednu čtyřku ( z matiky ) a šla jsem na maturitní.

  • Přihlas se na školu,na kterou chceš jít. Jedna 4 nic neznamená hlavně v tomto covid-období,kdy celá ta výuka je úplně pochybná :-(

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 204 otázek, kterým se dostalo 271 506 odpovědí a 409 708 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist