S miminkem na procházku v zimě

Otázku položila: Anonymní uživatelka #53738 7.2.2012 11:00

Ahojky..Holky mám otázku.všude se píše,že by jse s miminkem,pokuď je víc jak -5°C nemělo chodit ven...
Ale jestliže se někomu narodí miminko na začátku prosince,to jako do jara nemá chodit ven??
Podle mě když mimíska namažu a zabalím do kočárku a zvednu mu tu "spěru" aby mu tam nefoukalo,tak může..ale nevím...
jak jste to dělali vy? nebo jakej máte názor?? Díky!

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Nejde o to, že ho dobře zabalíš, ale jde o to, že bude dýchat studený vzduch. Já bych s miminkem do mrazů jako jsou teď nešla. I ve školkách se nechodí ven pokud teplota klesne pod -10. Podle mě do jara ty mrazy nebudou a ještě si chození s kočárkem užiješ :-).

  • ne nadarmo se všude píšu, že pokud teplota klesne pod -5, tak se nemá chodit s mimi ven, my nechodíme teďka ven s ročním dítětem, natož s čerstvým miminkem.. já bych tedy nešla.. dýcha studený vzduch...

  • Mně lékařka doporučovala chodit s kojencem ven do - 5 normálně. Do - 10 jen zajít např. na nákup, nebo vyřídit nějakou rychlou pochůzku a pobýt venku + - 30 minut. Nad mínus deset jsme neměli vystrkovat nos. Teď jsou malému dva roky a když je do - 10, jsme venku tak hodinu, hodinu a půl. Nad - 10 ven nechodíme.

  • Teda nevím, jak staré máš miminko, ale mě doktorka řekla,že žádné procházky, sestřička říkala, když takhle přejdeme k dotkorce (jeli jsme aute) tak to nevadí, ale že ten studený vzduch jim způsobuje dechové problémy a může poleptat sliznici. Tak pro mě je to tak, že je to hrozný, ale ven nechodíme. Jakmile to klesne alespon na -6-7, tak pojedu k našim, maji zasklený balkon a bydlí kousek ode mě, zatím ani tam nejezdím, nejtepleji bylo kolem -9. Taky mě to doma nebaví, ale prostě se bojím, aby malej neměl např. zánět průdušek, nebo omrzlinky, pro dospělého jsou ty mrazy hrozné. Tak jsme prostě doma a holt se mu musím víc věnovat,protože mi spinká nejlépe v kočárku, tak doma moc nespí.

  • Mám mnohem větší děti aa ven jdu teď max na půl hodiny, není to přesně o oblečení a větru, ale o tom, že ten mrazivý vzduch jim leptá sliznice, těžko se jim dýchá. Jsem dospělá a v tomhle mrazu nedokážu dýchat nosem, jak to pálí, dýchám pusou přes šálu, ale miminka pusou dýchat neumějí. A není to ani o nachlazení, nachlazení je virová infekce, kterou prochlazení jen urychlí. Já to v zimě řešila tak-mám děti narozené v září a říjnu, že když hodně mrzlo, oblékla jsem je a dala na zasklenou lodžii, kde těch -5 bylo a tak na hodinku, nebo je dala spinkat k otevřenému oknu, oblečené jako ven do fusaku a topení v místnosti jelo naplno, aby se vzduch trochu ohřál.

  • Martasek897.2.2012 11:06

    Pokus to mimi není úplně čerstvé, nebo není nachlazené, ven bych na chvíli šla. Třeba max na hodinku, do obchodu a zpět. Taky se chceme projít, tak uvidíme. Už jsem nachlazená i já, tak nejspíše stejně vyhraje auto.

  • My dneska byli na dvoumesicni kontrole (maly se narodil na zacatku prosince) a i presto, ze je nastysly, tak nam doktorka rekla, ze s nim klidne muzeme chodit ven. Maximalne na hodinu a pekne ho do tech mrazu zabalit.

  • syn se narodil v lednu a protože byly mrazy nešli jsme ven do konce šestinedělí. Měli jsme kočárek doma a tak jsem ho pořádně oblékla, dala do kočárku a nechala v místnosti s otevřeným oknem. Krásně se vyspinkal a sama doktorka nám to tak radila.
    Teď má rok a ven chodíme aspoň na chvilku denně. Je tak zvyklý a nejít ven, zboural by mi barák. Venku většinou hned usne a ještě se nám nestalo, že by byl letos z těch mrazů nemocný nebo nachlazený. Když na něj chytám venku v kočárku tak má tvářičky teplé a zima mu není. To spíš já mrznu i za něj;-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 210 otázek, kterým se dostalo 271 553 odpovědí a 409 732 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist